Scalp Füzesi Menzili Ne kadar?

Scalp Füzesi Menzili Ne kadar?... Yunanistan'da bir TV kanalına katılan Emekli Yunan Donanması Koramirali Egkolfopoulos'un Scalp Füzesi ile İstanbul'u vurma planı sonrası, Scalp Füzesinin Menzili Merak edilen konu oldu.

Kısa süre önce Fransa’dan Rafale tipi savaş uçağı tedarik eden Yunanistan, silah tedarikini arttırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Yunanistan, Avrupa merkezli MBDA şirketinden altı farklı füze tedariki amacıyla iki sözleşme imzalamıştı.

Edinilen bilgiye göre sözleşmelerden ilki, Yunan Donanması için 3 adet sipariş verilen FDI HN Sınıfı Firkateynler’de kullanılacak silah sistemlerini kapsıyor.

İkinci sözleşme ise Yunanistan’ın tedarik ettiği Rafale savaş uçaklarında kullanılacak füze sistemlerini kapsıyor. Yunan Rafale uçakları; Meteor Ramjet İtkili Görüş Ötesi Hava Hava Füzesi, SCALP Seyir Füzesi, MICA Hava Hava Füzesi ve AM39 Exocet Gemisavar Füzesi ile donatılacak.

Yunan Koramiral'den İstanbul'u Vurma Planı

Yunanistan'da bir TV kanalına katılan Emekli Yunan Donanması Koramirali Egkolfopoulos, "Önce uçaklarımız, İstanbul'daki Boğaziçi Köprülerini yok edecek, 3 adet SCALP füzesi fırlatılacak ve ardından onlara 'şimdi gelebilirsiniz' diyeceğiz." ifadeleri kullandı.

Yunanistan'ın Fransa'dan aldığı 250 km menzilli Scalp füzelerinin gerçek menzili 400 kilometre. Yunanlıların bu alımına Türkiye'nin ABD'den menzili 280 km'ye varan ve F-16 uçaklarından fırlatılan Slam-Er füzelerini sipariş ederek cevap vermişti.

SCALP FÜZELERİ ÖZELLİĞ ve MENZİLİ

- 250 km menzil (400 km. uzayabiliyor)
- 1.3 ton ağırlığında
- 5.1 metre uzunluğunda

Yunanistan Füze İle İstanbul'u Vurabilir mi?

Yunanistan'ın elinde 400 km. mesafeye kadar çıkabilen, fransız malı scalp füzeleri bulunuyor olsa da, Türkiye'nin bu füzelere karşı koyabilecek güvenlik sistemleri bulunuyor.

SCALP'A KARŞI DA POPEYE FÜZELERİ ALMIŞTIK

Türkiye'nin elinde havadan yerdeki hedeflere karşı atılabilen füze sınıfında Slam-Er'ler dışında İsrail yapımı Popeye füzeleri de bulunuyor. Rumların aldığı ve Kıbrıs adasına yerleştirmek istediği S-300 füzelerini gerektiğinde vurabilmek için F-4 savaş uçaklarında kullanılabilen Popeye füzeleri alınmıştı. Bu füzelerin alınması Rumların S-300'leri Kıbrıs'a yerleştirmekten vazgeçip Yunanistan'daki Girit'e taşınmasında etkili olmuştu. Türkiye'nin elinde halen 100 km. menzilli Popeye füzelerinden 100 adet bulunuyor. Genelkurmay'ın Yunanistan'ın attığı adımları dikkatli izleyerek bunlara gereken önlemleri aldığı belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı

Başa dön tuşu