İngiltere Başbakanı Boris Johnson İstifa Etti mi? Boris Johnson Görevi Bıraktı mı?

İngiltere Başbakanı Boris Johnson İstifa Etti mi? Boris Johnson Görevi Bıraktı mı?... İngiltere'de son yaşanan gelişmelerden ötürü Sağlık Bakanı Javid ile Maliye Bakanı Sunak Başbakan Boris Johnson'a tepki göstererek art arda istifa etti. Şok haberler sonrasında Boris Johnson'ın hükümetinin gidişatı tartışma konusu olurken Başbakan Boris Johnson'ın görevi bırakıp bırakmadığı da merak konusu oldu.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid ve Maliye Bakanı Rishi Sunak, art arda hükümetteki görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Javid, Twitter'dan paylaştığı mektupta, artık vicdanen görevine devam edemeyeceğini ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a güven duymadığı için görevinden istifa ettiğini belirtti.

İstifasını sunmak için Johnson'la görüştüğünü aktaran Javid, "Bu görevde hizmet etmek çok büyük bir ayrıcalıktı ancak artık vicdanım rahat bir şekilde devam edemeyeceğimi üzülerek belirtmek istiyorum." ifadesini kullandı.

BORİS JOHNSON İSTİFA ETTİ Mİ?

İstifalar sonrasında Boris Jonhson'dan henüz bir açıklama gelmezken Johnhson'ın istifa ettiğine dair de bir haber bulunmuyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson İstifa Etti mi? Boris Johnson Görevi Bıraktı mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı

Başa dön tuşu