18 Temmuz Pazartesi Yarın Doktorlar Çalışıyor mu? Grev Var mı?

18 Temmuz Pazartesi Yarın Doktorlar Çalışıyor mu? Grev Var mı?... Son günlerde en çok gündeme gelen konulardan birisi de doktor grevleri oldu. Son olarak 7-8 Temmuz günlerinde Türkiye genelinde doktorlar iş bıraktı. Acil hastalar ve bakımı devam eden hastalar dışında vatandaş hizmet alamadı. Birçok hasta ve hasta yakını mağduriyet yaşarken, doktorlar da haklı taleplerini yetkili mercilere iletmiş oldu. Peki 18 Temmuz Pazartesi gününde doktorlar grevde mi? Yoksa çalışıyorlar mı?

18 TEMMUZ PAZARTESİ DOKTORLAR ÇALIŞIYORLAR MI?

9 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı, 13 ve 14 Temmuz'un idari izin kapsamına alınmasıyla dokuz güne çıkmıştı.

13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz Perşembe günleri idari izin kapsamına alındı. Öte yandan 15 Temmuz'da resmi tatil olmuştu. Bu sebepler 13 Temmuz Çarşamba, 14 Temmuz Perşembe ve 15 Temmuz Cuma günleri resmi tatil dolayısıyla acil dışında hastaneler hizmet vermedi, doktorlar görev başında olamadı.

Bu bilgiler ışığında resmi kurum ve kuruluşlar, 18 Temmuz Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak. Şuan için ilan edilmiş bir grev bulunmamakta.

Son olarak TTB, görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın ölümünün ardından hekimlerin 7 ve 8 Temmuz’da iş bırakacağını açıklamıştı.

TÜM TÜRKİYE ACI OLAYI YAŞADI!

Konya’da meydana gelen olayda Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın silahtan çıkan mermilerle hayatını kaybetmesin sonrasında hastanedeki görevli bütün sağlık çalışanları iş bıraktı. Duruma ilişkin gelen son dakika haberine göre grev kararı bütün Türkiye’de uygulanacağı iddia edildi.

TARTIŞMA KAVGAYA DÖNDÜ

Konya Şehir Hastanesi’ne silahlarıyla giren Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesi’nde görevli Hacı Mehmet Akçay ve Uzman Dr. Ekrem Karakaya arasında tartışma çıktı.

DOKTOR VE SALDIRGAN HAYATINI KAYBETTİ

Tartışma ikili arasında kavgaya dönünce doktoru kafasından getirdiği silahla vuran Akçay, aynı silahla intihar etti. Durumu ağır olan Karakaya ve M.A. ameliyata alındı. Ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen doktor ve saldırgan kurtarılamadı.

TÜM TÜRKİYE’DE İŞ BIRAKACAKLAR

Son habere göre doktorlar yaşanan bu olay sonrasında Türkiye genelinde 2 gün iş bırakacaklar. Doktorların kararı 7 – 8 Temmuz (Perşembe ve Cuma) günleri için geçerli olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu