İsmailağa Cemaati Masum Bayraktar Kimdir? Bayraktar Şeyhliğini İlan Etti!

İsmailağa Cemaati Masum Bayraktar Kimdir? Bayraktar Şeyhliğini İlan Etti!.... Mahmut Efendi ile öldükten sonra görüştüm diyerek şeyhliğini ilan eden isim olan Masum Bayraktar merak ediliyor ve araştırılıyor. Masum Bayraktar kimdir?

İnternethaber sitesinde yer alan habere göre; İsmailağa cemaatinde ilk resmi bölünme gerçekleşti. Cemaatten dışlanan Fatih Medreseleri lideri Masum Bayraktar, Mahmut Ustaosmanoğlu ile öldükten sonra mana aleminde görüştüğünü ve şeyhin “Mahmut Efendi cemaati diye yürüyün” dediği iddia ederek kendi şeyhliğini ilan etti.

İsmailağa cemaatindeki şeyhlik kavgası ilk bölünmeyi getirdi. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeninin Cübbeli Ahmet Hoca'yı "Hadi şeyhliğini açıkla da kasetlerini patlatalım" şantajının sarsıntıları sürerken, cemaatten dışlandığı bilinen Fatih Medreseleri lideri Masum Bayraktar kendi cemaatini kurup, şeyhliğini ilan etti.

Fatih Medreseleri lideri Masum Bayraktar "mana aleminde” (öldükten sonra) Mahmut Efendi ile görüştüklerini, şeyhin “Mahmut Efendi cemaati diye yürüyün” talimatı verdiğini belirterek kendi şeyhliğini ilan etti. 

"Malum İsmailağa cemaati var. Mahmut Efendi Cemaati ne demek?" diye soran Masum Bayraktar, Mahmut Efendi'nin arzuladığı şeylerin cemaat içindeki bazı gruplarca yumuşatılmaya başlandığını, bunun da mesafeleri açtığını ve Mahmut Efedi'den mana aleminde bu talimatın kendisine verildiğini öne sürdü.

Mahmut Efendi'nin önceliğinin medreseler olduğunu, ancak son dönemde bu medrese işinin arka plana itilmiş durumda olduğunu savunan Masum Bayraktar, "Biz medreseleri ön planda tutacağız inşaallah. Biz her mahalleye bir kız bir erkek medresesi açmak için yolumuza Mahmut Efendi Cemaati olarak devam edeceğiz" dedi. 

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun İslami partileri desteklediğini ancak duruş olarak her partiye karşı mesafeli olduğunu savunan Bayraktar, "Ama görüyoruz ki bu parti işi ciddi şekilde bütün her tarafımızı sardı. Biz hiçbir partinin arka bahçesi olmak durumunda değiliz" ifadelerini kullandı. 

MASUM BAYRAKTAR KİMDİR?

1973 yılında dünyaya gelen Masum Bayraktar İstanbul Fatih doğumludur. Anne tarafından Trabzon Of Tavşanlı köyü, baba tarafından ise aslen Rize Pazar İlçesi’ndendir. Evlidir ve bu evliliğinden beş evladı vardır.

Dedesi Hacı Musa Efendi’dir. Dedesi Çarşamba ve Fatih’te Mahmut Efendi’nin uzun seneler berberliğini yapmış, tüm esnaf ve halk tarafından sevilen hayır sever bir insandır.

7 yaşında Hafız, 10 yaşında ise Arapça’ya başlamıştır. İlk eğitimine 5 yaşında iken İsmailağa Resmi Kur’an kursunda başlamış 7 yaşında Mehmet Boz Hoca’dan hafızlığı tamamlamış ardından 14 ay dedesi İhsan Efendi’den hafızlığını tamamlamıştır.

İsmailağa Cemaati Masum Bayraktar Kimdir? Bayraktar Şeyhliğini İlan Etti!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu