Tatil için Mısır'a gidiyorsanız hangisini ziyaret edemezsiniz? Kim Milyoner Olmak İster? Sorusu

ATV'nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 7 Kasım Cumartesi yeni bölümü ile ekranlara geliyor. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya Tatil için Mısır'a gidiyorsanız hangisini ziyaret edemezsiniz? sorusu soruldu.

Kim Milyoner Olmak İster? 2 Ağustos 2011 tarihinden beri Atv'de yayımlanan yarışma programı Kenan İmirzalıoğlu tarafından sunulmaktadır. "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışma programı Cumartesi akşamları saat 20.00'de izleyicileriyle buluşmaktadır.

Soru: Tatil için Mısır'a gidiyorsanız hangisini ziyaret edemezsiniz?

A- SİNA YARIM ADASI

B- SÜVEYŞ KANALI

C- NİL NEHRİ

D- MACHU PİCCHU

CEVAP: D- MACHU PİCCHU

And Dağları'nın bir dağının zirvesinde, 2.430 m yükseklikte, Urubamba Vadisi üzerinde kurulmuş olup Peru'nun Cusco şehrine 88 km mesafededir. Şehir, İnkalı bir hükümdar olan Pachacutec Yupanqui tarafından 1450 yılları civarında inşa ettirilmiştir. İspanyol istilacılar 1532 yılında buraları işgal ederken sık dağlar arasında kalmış bu şehir, istilacılar tarafından fark edilmemiş ve bu sayede zarar görmemiştir. Şehrin inşaası tamamlandıktan kısa süre sonra yayılan çiçek hastalığı salgını nedeniyle şehir terkedilmek zorunda kalınmıştır. Machu Picchu 200'den fazla merdiven sistemiyle birbirine bağlı olan taş yapılardan oluşur. Şehrin 3000 basamağı bugün hâlâ gayet iyi durumdadır. Şehrin inşaasında kullanılan özel taşların vadiden raylı halat sistemiyle zirveye taşındığı düşünülüyor. Ayrıca hemen yanında Huayna Picchu isminde 2720 metre yüksekliğinde bir dağ bulunur. Bu dağa giden patika yol Machu Picchu'dan bakılınca görünmeyen gizli bir geçit şeklindedir ve tırmanış yaklaşık 2 saat sürer. Huayna Picchu'nun zirvesinden tüm Machu Picchu şehrini ve çevreyi 360 derece gözlemlemek mümkündür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu