Prof. Dr. Öztekin Oto kimdir? Çağla ile Yeni Bir Gün

Çağla ile Yeni Bir Gün programının bugünkü konuklarından birisi de Prof. Dr. Öztekin Oto oldu. Merak edilen isimlerden olan Prof. Dr. Öztekin Oto kimdir? Prof. Dr. Öztekin Oto nereli?

Öztekin Oto (d. 14 Şubat 1957, İzmir), Türk doktor, akademisyen. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olup, yaptığı kalp ameliyatları ile tanınmaktadır. Prof. Dr. Öztekin Oto, halen Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda öğretim üyeliği yapmaktadır.

Avrupa Kalp Damar Cerrahisi Derneği'nin üyesidir. İngiltere, ABD, Japonya, Almanya, İsviçre, Hollanda, Belçika, Avusturya, Norveç ve Mısır'da çok sayıda konferans vermiş ve uluslararası kongrelerde aktif katılımcı olarak bulunmuştur. 2010 ve 2015 yıllarında Avrupa Kalp Damar Cerrahisi Kongresi'nin başkanlığını yapmıştır. Avrupa Kalp Damar Cerrahisi Derneği'nin geleneksel yıllık kongrelerinin 2 kez Türkiye'de yapılmasını sağlamıştır ve ülkesine ev sahipliği yaptırmayı başaran, Prof. Dr. Aydın Aytaç'tan sonra tek doktordur. Türkiye'de ilk pediatrik kalp ve akciğer naklini 1998 yılında gerçekleştirmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu