MasterChef Frambuazlı ıslak kek nasıl yapılır?

Hem yetişkinlerin hem de tüm çocukların sevdiği tatlılar arasında yer alan frambuazlı ıslak kek tarifini sizler için derledik. Yapılışı ve iç malzemeleriyle herkesin kolaylıkla evinde yapabileceği lezzetler arasında yer alan frambuazlı ıslak kek tarifi, birçok kişinin araştırdığı tatlılar arasında yer almaya başladı. Peki, Frambuazlı ıslak kek nasıl yapılır? 7 Kasım MasterChef 2020 frambuazlı ıslak kek tarifi ve malzemeleri.

Üstünde bulunan yoğun çikolata sosu ve alt dolgusunun ağızda eriyen yumuşak dolgusuyla herkesin yemekten vazgeçemeyeceği lezzetler arasında yer alan frambuazlı ıslak kek tarifini sizler için derledik. Peki, Frambuazlı ıslak kek nasıl yapılır? 7 Kasım MasterChef 2020 frambuazlı ıslak kek tarifi ve malzemeleri.

Frambuazlı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

4 yumurta

1, 5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ

3 ya da 4 yemek kaşığı kakao

2 bardak un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Frambuaz

Frambuazlı Islak Kek Tarifi Yapılışı

Yumurtalarımızı ve toz şeker beyazlaşana kadar çırpıyoruz, daha sonra içerisine yağ, süt, kakao ve vanilyayı ekleyip biraz karıştırıyoruz ve içerisinden 1 su bardağı ayırıyoruz.

Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Yağladığımız kabımıza döküp üzerine frambuazlarımızı serpiyoruz.

170 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz. Pişen kekimizi çıkarıp fırından bardaktaki karışımımızı kaşıkla karıştırıp üzerine gezdiriyoruz ve soğuyunca servis ediyoruz

Kaynak: Acunn.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu