Ebubekir Sofuoğlu Kimdir? Ebubekir Sofuoğlu Vefat Etti mi? Yaşıyor mu?

Ebubekir Sofuoğlu Kimdir? Ebubekir Sofuoğlu Vefat Etti mi? Yaşıyor mu?.... Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırıldı. Merak edilen isimlerden olan Ebubekir Sofuoğlu araştırılıyor. Ebubekir Sofuoğlu geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamalar ile gündem olmuştu.

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu geçirdiği kalp krizi sonucu Sakarya Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım servisine alındı.

EBUBEKİR SOFUOĞLU KİMDİR?

Ebubekir Sofuoğlu (d. 28 Temmuz 1968), Türk akademisyen, tarih profesörü, sosyoloji araştırmacısı, televizyon programcısı, yazar ve Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi.

28 Temmuz 1968 Adapazarı doğumlu olan Ebubekir Sofuoğlu 1992 yılında Marmara Üniversitesi'nden tarih lisans derecesi, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi'nden yüksek lisans derecesini, 1998 yılında da Sakarya Üniversitesi'den doktora derecesini almıştır.

Tarih, sosyoloji, din, felsefe, toplum üzerine yaptığı yorumlarla tanınır. Hem Türkiye'de hem de yurtdışında birçok konferansa katılmış, 26 ülkede saha araştırmaları yapmak amacı ile bulunmuştur. İngilizce, Rusça ve Arapça bilen Sofuoğlu çeşitli konularda kitaplar kaleme almıştır.

Bir televizyon programında canlı yayın sırasında "Üniversitelerin çevresindeki yapılar fuhuş yapılarına dönüyor" dediği için tepki çekmiştir. Yaptığı bu açıklama sonrasında Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç tarafından hakkında işlem başlatıldığı duyurulmuş, hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmıştır. Soruşturmanın sonucunda 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu