William Carvalho Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?

William Carvalho Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?... Süper Lig'de transfer sezonu hareketliliği artarken Fenerbahçe ve Galatasaray arasında bir yarış daha devam ediyor. Fenerbahçe'nin de ilgilendiği William Carvalho'ü Galatasaray'ın transfer ettiği haberleri gündem olurken William Carvalho merak edilen ve araştırılan isim oluyor.

Galatasaray, Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus'un transferini çok istediği Portekizli ön libero William Carvalho'nun menajerini görüşmelerde bulunmak üzere İstanbul'a getirdi.

Milliyet'te yer alan habere göre; Galatasaray'da ön libero bölgesi için ana hedef Fenerbahçe'nin de çok istediği Real Betis forması giyen William Carvalho. Portekizli orta saha oyuncusunu de 

Real Betis'in kamp kadrosuna dahil edilmeyen Portekizli orta saha oyuncusuyla Jorge Jesus'un isteği doğrultusunda Fenerbahçe de ilgileniyor ancak oyuncu Galatasaray'a yakın.

Takımıyla 1 sene sözleşmesi kalan Carvalho'nun yaz transfer döneminde İspanyol ekibinden ayrılması bekleniyor.

Real Betis, Fenerbahçe'den William Carvalho için 10 milyon Euro bonservis talep etmişti.

Dört sezondur La Liga ekiplerinden Real Betis formasını terleten Angola asıllı Portekizli orta saha oyuncusu, İspanyol ekibinde 135 maça çıktı 6 gol atıp 10 da asist üretti.

CARVALHO KİMDİR?

William Silva de Carvalho (d. 7 Nisan 1992, Luanda, Angola), Angola asıllı Portekizli millî futbolcudur. İspanyol ekiplerinden Real Betis'de forma giymektedir. Ön libero pozisyonunda oynayan oyuncu aynı zamanda Portekiz millî takımında da oynamaktadır.

Angola'nın Luanda şehrinde dünyaya gelen Carvalho, çok küçük yaşta ailesi ile birlikte Portekiz'e taşındı ve 13 yaşındayken Sporting CP genç takımına dahil oldu. 3 Nisan 2011 tarihinde, Primeira Liga'da Vitória takımıyla oynanan ve 1-1 sonuçlanan karşılaşmada 6 dakika forma şansı buldu. Bu maç onun ilk resmî maçı oldu. Daha sonra Portekiz İkinci Ligi'nde mücadele eden CD Fátima takımına 6 ay süre ile kiralık olarak transfer oldu.

Yeniden Lizbon ekibine dönen William, Ocak 2012 tarihinden itibaren bu sefer Pro League takımlarından Cercle Brugge'a bir buçuk sezonluğuna kiralık olarak gönderildi. 2013-14 sezonunda, Sporting'e geri döndü ve yeni teknik direktör Leonardo Jardim'in gelmesiyle birlikte ön libero pozisyonunda birçok maça çıktı.

Carvalho Sporting formasıyla ilk golünü, 27 Ekim 2013 tarihinde FC Porto takımına karşı 3-1 kaybedilen maçta attı. 2017-2018 sezonu sonunda 14 Temmuz 2018 tarihinde Sporting Lisbon'dan ayrılarak La Liga ekiplerinden Real Betis ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

William Carvalho Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu