Türkiye'de Maymun Çiçeği Hastalığı Görüldü mü? Bakan Koca Duyurdu!

Türkiye'de Maymun Çiçeği Hastalığı Görüldü mü? Bakan Koca Duyurdu!... Son günlerde gündem olan Maymun Çiçeği Hastalığı'nın Türkiye'de görülüp görülmediği tartışma konusu oldu. 4 kişi için Maymun Çiçeği Hastalığı şüphesi yaşanırken yapılan test sonuçlarını Bakan Koca duyurdu. Özellikle Afrika ülkelerinde yayılan Maymun Çiçeği Hastalığı yeni bir pandemi mi olacak? sorularını gündeme getirmişti. Neyse ki böyle bir tehlike olmayacağı düşünülüyor. Ancak yine de Türkiye'de hastalığın olup olmadığı araştırılmaya da devam ediyor.

Son dakika: Sağlık Bakanı Koca, İstanbul’da, Maymun Çiçeği hastası olabileceği şüphesiyle medyada konu edilen 4 kişi için gerekli testlerin yapıldığını aktararak sonucu paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''İstanbul’da, MAYMUN ÇİÇEĞİ hastası olabileceği şüphesiyle medyada konu edilen 4 KİŞİ için gerekli testler yapılmış, 4’ünün de TEST SONUCU NEGATİF çıkmıştır. Türkiye’de, şu ana dek Maymun Çiçeği tanısı konmuş hasta yoktur. “Ya öyleyse” gibi düşüncelerle kaygıya yol açılmamalıdır.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Maymun Çiçeği Hastalığı Görüldü mü? Bakan Koca Duyurdu!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu