Tolga Balcılar Kimdir? Neden Tutuklandı Neden Açlık Grevinde?

Tolga Balcılar Kimdir? Neden Tutuklandı Neden Açlık Grevinde? ... Osmaniye'de yaptığı haber nedeniyle tutuklanan ve sonrasında açlık grevine başlayan Tolga Balcılar kimdir? Hangi haberi yaptığı için tutuklanmıştır?

Tolga Balcılar Hangi Haberden Dolayı Tutuklandı?

Osmaniye’de yayın yapan yerel gazeteci Hasan Tolga Balcılar, Cevdetiye ilçesinde bulunan sığınmacı kampında kalan yüzlerce Afgan, Suriyeli ve Pakistan uyruklunun, tel örgüleri keserek kaçtığının görüntülerini sosyal medya hesabında paylaşmıştı. 

Bunun üzerine Balcılar hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen sevk etme suçundan soruşturma açılmış ve Balcılar tutuklanmıştı.

19 gündür sadece su içen ancak hiçbir şekilde yemek yemeyen Balcılar’ın böbreklerinden rahatsızlandığı, bunun üzerine cezaevi yetkilileri tarafından Osmaniye Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü öğrenildi. 

Ümit Özdağ Tolga Balcılar İçin Devreye Girdi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, gazeteci Tolga Balcılar'ın açlık grevini sona erdirmesi için Adalet bakanlığından aldığı görüşme izni ile hapishaneye giderek bir görüşme gerçekleştirdi.

Tolga Balcılar Açlık Grevini Sona Erdirdi mi?

Tolga balcılar ile cezaevinde görüşme yapan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, gazetesi Tolga Balcılar'ın açlık grevine son verdiğini duyurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu