Temmuzda Maaşlara Ne Kadar Zam Yapılacak? İşte Tahminler!

Temmuzda Maaşlara Ne Kadar Zam Yapılacak? İşte Tahminler!.... Ekonomi toplantısının ardından 600 ek gösterge açıklaması ile birlikte maaşların da iyileştirileceği müjdesi verildi. Özellikle alt gelir sınıfındaki vatandaşın zamlarla mücadele ettiği şu zamanda biraz olsun herkesin yüzünü güldürecek bir zam haberi herkes tarafından bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin maaşların iyileştirilmesin yönelik yaptığı açıklamada Temmuz ayında zam uygulamasının yapılacağını duyurdu. Peki Temmuz'da yapılacak maaş iyileştirmeleri ne oranda olacak? Maaş zamları ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ek göstergenin detayları paylaştı. Ayrıca Bakan Bilgin, çalışanları enflasyonun tahribatına karşı koruyacak olan bir düzenlemenin temmuzda yapılacağını söyledi.

TEMMUZDA İYİLEŞTİRME YAPILACAK

Temmuz ayında kapsamlı bir iyileştirme yapacağımızı söyleyeyim. Çalışanlarımızı enflasyonun tahribatına karşı koruyacak bir düzenleme yapacağız.

Biz Aralık ayında da bir düzenleme yapacağız. Geçen sene yaptığımız gibi kamu çalışanlarımızı yeniden, aynı zamanda toplu sözleşme farkını, enflasyonu ve diğer ek düzenlemeleri de yaparak. Kamu çalışanlarının maaşlarına ve emekli ikramiyelere çok daha farklı yansıyacak.

Aralık ayında yapılan düzenlemeyle ek göstergelerin maaşlara etkisi katlanarak artacak. 200 bin lira emekli ikramiyesi alanlar 50 bin lira fazla alacak.

Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlettir. Devlet adil olanı düzgün olanı yapar. Biz adil olanı düzgün olanı yaptık.

Ben halkımızın Türkiye’nin çalışanlarının yapılan düzenlemenin adil olduğu düşünüyor olmasından oldukça mutluyum.

PEKİ NE KADAR İYİLEŞTİRME YAPILACAK?

Gıda maddesine, benzine, kiraya derken hemen hemen her şeye neredeyse yüzde 100'den yüzde 300'e varan zamlar gelirken yıl başında asgari ücrete, emekliye ve memura verilen maaşlar pul oldu. Bütün bununla birlikte özellikle emekliler zor şartlarda mücadele verirken diğer yandan asgari ücretli çalışanlar da zorluklara göğüs geriyor.

Hükümetin Temmuz ayında yapacağı zam oranları için birçok kişi tahminde bulunuyor. Henüz resmi bir oran verilmemekle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 6 aylık enflasyon rakamı olarak açıklanan yüzde 60 küsürlük oranı işaret etmişti. Ancak bazı uzmanlara göre bu zam oranı olarak yansıtılmayacak.

Birçoğuna göre ise en üst seviyede yüzde 20 civarında bir artış sağlanacağı düşüncesi var.

600 ek gösterge ile memura 1400-1500 civarında bir ek gelir sağlandı. Bunun üzerine asgari ücrete de emekliye de yaklaşık olarak 1000-1500 civarında bir artış sağlanabileceği düşünülüyor.

Her ne kadar zam yapılsa da yapılsın bir yandan da fiyatlarda yaşanan artış ile birlikte bu zamların da açığı kapatabileceği düşünülmüyor. Ancak hiç yoktan iyidir mantığı ile zamlara yine de sevinmemek elde değil.

Temmuzda Maaşlara Ne Kadar Zam Yapılacak? İşte Tahminler!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı

Başa dön tuşu