Son Dakika! Erdoğan KYK Borçlarında Alınan Kararı Açıkladı

Son Dakika! Erdoğan KYK Borçlarında Alınan Kararı Açıkladı... Milyonlarca vatandaş 18 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın sonrasında yapılacak açıklamayı merakla bekliyordu. Özellikle bu toplantıda en çok merak edilen husus KYK borçlarının durumunun ne olacağı konusu idi. Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıkladı!

KYK BORÇLARI HAKKINDA SON AÇIKLAMA!

Hiçbir öğrenci faiz uygulamasına tabi tutulmamıştır. Son günlerdeki enflasyon beklenmedik olaylara yol açtı.

Biraz önceki kabine toplantısında kredi ödemelerinin faiz ve enflasyon farkı olmaksızın ana para olarak geri ödeme alınmasını kararlaştırdık.

Böylece mezun olup geri ödemesi başlayacak 1 milyon 49 bin, kredi almış ancak henüz mezun olmamış 812 bin, geri ödemesi vergi dairelerince takip edilen 1 milyon 295 bin olmak üzere toplam 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş oluyoruz.

* Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrencilerimiz de artık sadece aldıkları kredi rakamı kadar sorumlu olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamalarından Satır Başları:

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ BAŞVURUSU

Ülkelerin şartları yerine getirmemesi halinde süreci donduracağımızı buradan yeniden hatırlatmak istiyorum. Özellikle İsveç'in bu konuda iyi bir görüntü vermediğini görüyoruz. Türkiye olarak duruşumuz çok nettir. Gerisini kendileri bilir.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ'NDEN GEÇİŞLER

Osmangazi Köprüsü'nden sadece 8 Temmuz günü 80 bin 624 araç geçti Bay Kemal. Bu köprü olmasaydı bu kadar aracın feribotla taşınması mümkün olmayacak, karayolu kilitlenecek, ulaşım çileye dönüşecekti. İzmir-İstanbul otoyolu. Senin milletvekili olduğun yer Bay Kemal. Osmangazi Köprüsü sayesinde bu yolda yolculuk yapmak çile olmaktan çıkmıştır. Osmangazi Köprüsü'nü günlük ortalama 54 bin araç kullanmıştır. 

Devletin kasasından bir kuruş çıkmadan 2 milyar 545 milyon avroyla inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nü 8 Temmuz günü 14 bin araç kullanmıştır. 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki trafik akışı da bir süre sonra geçiş garantisinin üzerine çıkacaktır. 

İstanbul Boğazı geçiş trafiğine nefes aldıran Yavuz Sultan Selim Köprüsü ise günlük ortalama 60 binden fazla araç geçişiyle kamu-özel iş birliğinin en güzel örneklerinden biridir.

AYRINTILAR GELİYOR!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı

Başa dön tuşu