Şampiyonlar Ligi Finalinin Ekonomiye Katkısı Ne Kadar Olacak?

Şampiyonlar Ligi Finalinin Ekonomiye Katkısı Ne Kadar Olacak?... UEFA Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran Cumartesi günü saat 22:00'de İstanbul'da oynanacak. İnter ve M.City arasında yaşanacak mücadele İstanbul'da büyük hareketliliğe sebep oldu. Maç öncesinde İstanbul'a gelen taraftarlar özellikle esnafın yüzünü güldürüyor. Lüks lokantalar dolup taşarken sokaklar taraftarlardan geçilmiyor. Peki bu hareketlilik İstanbul ekonomisine ne kadar katkı sunacak?

120 MİLYON DOLAR GELİR!

İstanbul’da bu akşam Manchester City ve Inter arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi Finali hem turizm hem yeme-içme sektöründe doping etkisi yarattı. Final maçı İstanbul’daki otellerde doluluk oranını artırırken; lüks restoranlara olan talep ise “İğne atsanız yere düşmeyecek vaziyette” olarak yorumlandı.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “Tahminimiz 120 milyon dolarlık bir Döviz gelirimiz olacak. Bundan önce 3 yıllık Şampiyonlar Ligi finali yapılan ülkelerde o şehre gelen seyircilerin yüzde 43’ü diğer şehirleri de ziyaret etmişler. İlave yüzde 23 para harcamışlar. Bizde gelen bir turist 700-800 Dolar harcıyor ortalama olarak. Bu misafirlerin 2 bin doların üzerinde harcayacağı tahmin ediliyor” dedi.

Eresin, “220 bin yatak kapasiteli 3 bin civarında Otel olduğu düşünüldüğünde, UEFA’nın da katkısıyla doluluk oranlarında artış olması muhtemel. Mevcut yüzde 70 doluluk oranından öngörülen yüzde 20’lik bir artış, bu haftasonu için şehrin doluluk oranını yaklaşık yüzde 90-95’e getirecek” dedi.

KAYNAK: CNNTURK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu