Salman Rüşdi Öldü mü? Son Durumu Ne?

Salman Rüşdi Öldü mü? Son Durumu Ne?... Yazdığı Şeytan Ayetleri kitabı ile hakkında ölüm fetvası çıkartılan Hint asıllı yazar Salman Rüşdi bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırı sonrasında hastaneye kaldırılan Rüşdi'nin son durumu merak ediliyor.

Hz. Muhammed'e hakaret içerikli "Şeytan Ayetleri" kitabının yazarı Selman Rüşdi, New York'ta konferans verdiği sırada bıçaklı saldırıya uğradı.

İslam düşmanı ve Hz. Muhammed’e yönelik hakaretler içeren "Şeytan Ayetleri" kitabının yazarı, ABD'nin New York kentinde verdiği bir konferansta bıçaklı saldırıya uğradı.

Çok sayıda bıçak darbesi alan Selman Rüşdi'ye ilk müdahale sahnede yapılırken saldırganın gözaltına alındığı aktarılıyor. Rüşdi’nin sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yapılmadı.

New York polisinin açıklamasına göre saldırgan gözaltına alınırken ünlü yazar helikopterle hastaneye kaldırıldı.

SALMAN RÜŞDİ HAYATTA

New York Valisi Kathy Hochul, New York Chautauqua Enstitüsü’nde düzenlenen bir etkinlikte sahnede saldırıya uğrayan ve boynundan bıçaklanan yazar Salman Rüşdi’nin hayatta olduğunu ve bölgedeki bir hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

İRAN'DA ÖLÜM FETVASI VERİLMİŞTİ

Rüşdi'nin 1988'de yayınlanan "Şeytan Ayetleri" kitabı ise dünya çapında ses getirmişti. İran'ın dini lideri Ayetullah Ruhullah Humeyni, "Şeytan Ayetleri" kitabı yüzünden Rüşdi için ölüm fetvası vermiş, öldüren kişilere 3 milyon doların üzerinde ödül vereceğini açıklamıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu