Salancı Teral Nasıl TT Oldu, Neden TT Oldu?

Salancı Teral nasıl TT Oldu, Neden TT Oldu?... Sosyal medya platformu Twitter'da herkesi şaşırtan bir başlık TT oldu ve Türkiye gündemine üst sıralardan girdi.

Twitter'da bir çok başlık aslında doğal olarak TT listesine girmiyor. Bazı bot programları üzerinden belirlenen başlıklar tetikleme yöntemi ile TT listesine girdiriliyor.

Salancı Teral , Yalancı Meral mi?

Twitter'da Türkiye gündeminde TT listesine giren "Salancı Teral" başlığı aslında "Yalancı Meral" olarak açılmak istenmiş fakat yanlış yazılarak botlar tarafından oluşturulmuş bir başlıktır.

Twitter Trend Topic Nasıl Yapılır?

Twitter trend topic nasıl yapılır konusu son dönemlerde çok konuşulmaktadır. Bilinmelidir ki, bir işlem yapılırken, örnek olarak normal hayatta, gündem olayların gerçekliğine göre oluşmaktadır. Ancak, Twitter'da trend topic dediğimiz gündem oluşturma sistemi için, özellikli olarak çalışmak gerekmektedir.

Herşeyden önce, doğru şekilde TT olmak için olmayan bir hashtag seçmek gerekmektedir. Bu sayede hızlı bir şekilde dikkat çekebilirsiniz. Bunun haricinde, seçmiş olduğunuz konunun başına # işareti koymanız gerekmektedir. Bunun haricinde, hashtagi yazarken, Türkçe karakterleri kullanmamak gerekir. Çünkü bir çok kişi yabancı serverlarda da sizleri görmektedir. Bu anlamda da hashtag'iniz önemli olmaktadır. Bunun haricinde copy paste yapılmaması gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu