Partizan Hangi Ülkenin Takımı? Fenerbahçe Partizan

Partizan Hangi Ülkenin Takımı? Fenerbahçe Partizan.... Süper Lig öncesi hazırlık maçlarına devam eden Fenerbahçe Partizan ile karşı karşıya geliyor. İkinci etap kamp çalışmalarına Avusturya'da devam eden Fenerbahçe, hazırlık maçında bugün Sırbistan ekibi FK Partizan ile karşılaşacak. Merak edilen takımlardan olan Partizan araştırılıyor. Partizan hangi ülkenin takımı?

FK PARTİZAN

Fudbalski Klub Partizan, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ın futbol takımlarından biridir. 4 Ekim 1945'te kurulmuştur. Ezeli rakibi Crvena zvezda'dır. Maçlarını Partizan Stadyumu'nda oynarlar. Takımı iç sahada oynadığı maçlarda ateşli bir taraftar grubu olan Grobari Jug destekler.

Partizan Futbol Kulübü, 4 Ekim 1945'te Yugoslavya-Partizan Spor Kulübü'nün futbol kolu olarak kuruldu. O günlerde Partizan adı altında 25 ayrı kulüp mücadele ediyordu. Daha sonradan Partizan bir futbol kulübü olarak Yugoslavya-Partizan'dan ayrıldı. Armanın içindeki yıldız zamanın Yugoslavyası'nın bayrağındaki yıldızdır. O da 1966 yılında dönemin Partizan takımı 18 kişilik Yugoslavya millî takım kadrosuna 15 futbolcu vermiş bunun 11i ilk 11de yer alması ve ülkeyi temsilen verilmiştir.

PARTİZAN'IN BAŞARILARI

Partizan Futbol Kulübü 20 kere lig şampiyonu oldu. Ayrıca 10 kere de Yugoslavya ve daha sonradan Sırbistan Kupası'nı müzesine götürdü. Partizan tam dört kere hem şampiyon ve hem de kupa galibi olmuştur ve ülkenin bu alanda kupa rekorunu hâlen elinde bulundurmaktadır.

  • 1990 yılında UEFA Kupa Galipleri Kupasında çeyrek final oynadı.
  • 1964 yılında UEFA Şampiyonlar Liginde çeyrek final oynadı
  • 1966 yılında UEFA Şampiyonlar Liginde final oynadı.
  • 4 kez UEFA Kupası'nda son 16'ya kalma başarısı gösterdi.

Partizan, Avrupa kupalarında çıktığı 147 maçta 60 galibiyet, 29 beraberlik ve 58 yenilgi aldı, 236 gol atıp, 205 golü kalesinde gördü.

Partizan Hangi Ülkenin Takımı? Fenerbahçe Partizan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu