Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İstifa mı Etti?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İstifa mı Etti?.... Ziya Selçuk'u istifa iddialarının sebebi nedir? Ziya Selçuk'un istifa ettiği gerçek mi?
Sosyal medya kullanıcıları bu soruların cevabını merak ediyor.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sosyal medya hesaplarında yaptığı değişiklik sonrasında istifa edip etmediği tartışılan konulardan oldu. Dün itibari ile sosyal medyada #ZiyaSelcukİstifa tagı ile binlerce twit atılmıştı. Bugün de Ziya Selçuk'un istifa ettiği yönünde iddialar gündeme düştü. Sosyal medyada bu sefer de #ZiyaSelçuklaDevam şeklinde paylaşımlar yapılırken olayın perde arkası araştırılıyor. İşte Ziya Selçuk ile alakalı son dakika gelişmeleri:

Cumhurbaşkanı'nı takipten çıkardı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Instagram hesabından biyografisini silerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MEB'e ait resmi hesapları da takipten çıkardı. 7 Mart Pazar günü saat 13:00 civarında yapılan bu değişiklik ile birlikte Ziya Selçuk'un istifasının hazır olduğu iddiaları gündemde. Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da Ziya Selçuk'u takipten çıkarması da dikkat çekti. İki bakan arasında yaşanan bu olayın ardında pandemi sürecinde eğitim ve sağlık ile ortak alınan kararlarda uyuşmama ve fikir birliği olmaması gibi konular olduğu düşünülüyor.

Bakan İstifaları Gündemde Oldu!

Pandemi sürecinde bakan istifaları devamlı ülke gündeminde oldu. Pandemi sürecinin ilk başlarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması dolayısıyla yaşanan kargaşadan dolayı istifa ettiğini duyurmuştu. Sosyal medyadan istifa ettiğini ilan eden Soylu Erdoğan ile görüştükten sonra görevinde döndü.

Berat Albayrak Instagram'dan İstifa Etmişti!

Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yaptığı sırada istifa ettiğini Instagram üzerinden duyuran Berat Albayrak'ın istifası da tartışılmış ve 24 saat sonrasında resmi bir açıklama gelmişti.

Bugün de Ziya Selçuk'un istifası konusunda henüz net bir bilgi bulunmazken, sosyal medya üzerinden istifa sinyalleri veren olaylar yaşanması istifanın gerçekleşebileceğini güçlendiren etkenler olarak düşünülüyor.

Ziya Selçuk'u Instagram Hesabı İçin Tıklayınız

Ziya Selçuk Kimdir?

Ziya Selçuk (1 Mayıs 1961, Ankara) Türk eğitimci ve siyasetçidir. 10 Temmuz 2018'den beri Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanı olarak görev yapmaktadır.

Ziya Selçuk, 1 Mayıs 1961 tarihinde Ankara'nın Emirler köyünde doğdu. Lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisansını gelişim psikolojisi alanında yaptı. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında doktorasını tamamladı. Daha sonra Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde doçentlik ve profesörlük unvanlarını aldı.

Ziya Selçuk, TED Üniversitesinin yanı sıra birçok özel eğitim-öğretim kurumunun kuruluşunda yer aldı. Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve TÜBİTAK Grup Yürütme Komitesi üyeliği görevlerinde bulundu. 2003-2006 yılları arasında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı yaptı ve Millî Eğitim Bakanlığının müfredat reformu sürecini yürüttü. Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri kapsamında yer alan otuz beş başlıktan birisi olan "bilim ve eğitim" başlığının görüşmelerinde Türkiye'yi temsil etti.

10 Temmuz 2018 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı görevine getirildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İstifa mı Etti?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu