KPSS 2022 Genel Kültür Genel Yetenek Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Örtülü tarımın en az olduğu şehir hangisidir?... İptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı 18 Eylül Pazar günü tekrarlandı. Milyonlarca adayın girdiği sınavın Genel Kültür Genel Yetenek oturumu öğleden önce gerçekleştirildi. Adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı şimdiden adayların gündemine gelmeye başladı. ÖSYM tarafından 2022-KPSS Lisans Genel Kültür-Genel Yetenek oturumları ile Eğitim Bilimleri oturumu 18 Eylül Pazar günü yapılacak. Ağustos ayında iptal edilen ve yeniden gerçekleşecek olan söz konusu sınavın ardından adaylar KPSS sınav sonuçlarını bekleyecekler. ÖSYM tarafından yapılan değerlendirme sonrası KPSS lisans sonuçları AİS ekranından T.C kimlik numarası ile sorgulamaya açılacak. Peki, KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS lisans sonucu tarihi ÖSYM'nin sınav takviminde açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından iptal edilen KPSS lisans sınavı 18 Eylül'de yeniden gerçekleşecek. Eğitim bilimleri, genel yetenek ve genel kültür oturumları ile gerçekleşen KPSS sınavının ardından süreç sınav değerlendirmelerine gelecek. Adayların sınav kağıtlarını değerlendirmeye alacak olan ÖSYM, KPSS lisans sınavını AİS ekranından ilan edecek. Milyonların heyecanla beklediği KPSS sınav sonuçları ÖSYM takvimine göre 21 Ekim'de açıklanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu