Kırkpınar Yağlı Güreşleri Finali Belli Oldu

Kırkpınar yağlı güreşleri kanal bilgileri ile merak ediliyor. Edirne’de düzenlenen 622. Tarihi Kırkpınar güreşlerinde finale çıkan ilk isim İsmail Balaban oldu. Diğer yarı finalde Mehmet Yeşil Yeşil'i puanlamada mağlup eden Yusuf Can Zeybek finale çıkan diğer isim oldu. Peki Kırkpınar altın kemer finali ne zaman, saat kaçta? 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri finali hangi kanalda? İşte, organizasyona ilişkin bilgiler…

662’nci geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık için finale çıkan isimler İsmail Balaban Yusuf Can Zeybek oldu.

YARI FİNALLER

Yarı finalde Hüseyin Gümüşalan'ı 15 dakika sonunda yenen İsmail Balaban finale yükseldi. Mehmet Yeşil Yeşil'i yaklaşık 50 dakika sonunda puanlamada mağlup eden Yusuf Can Zeybek finalde İsmail Balaban'ın rakibi oldu.

ÇEYREK FİNALLER

Çeyrek finale kalan Özkan Yılmaz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Kürşat Şevki Korkmaz, Hüseyin Gümüşalan, Mehmet Yeşil Yeşil Fatih Atlı ve Yusuf Can Zeybek seyirciden aldıkları yoğun alkışla kuralarını çekti. Kura sonucunda 652 ve 655’inci Kırkpınar Güreşleri şampiyonu İsmail Balaban Kırkpınar’ın favorisi Ali Gürbüz’ü eleyen genç isim Özkan Yılmaz’la, 648 ve 649’uncu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri birincisi Mehmet Yeşil Yeşil 654 ve 657’nci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri birincisi Orhan Okulu’yla, Yusuf Can Zeybek 653’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı’yla, Hüseyin Gümüşalan ise Kürşat Şevki Yılmaz ile eşleşti.Cazgırların salavatlayarak çayıra saldığı 8 başpehlivan peşrev çekerek seyirciyi selamladı. Saat 12.40 itibariıyla başlayan güreşlerde ilk yarı finalist rakibi Kürşat Şevki Yılmaz’ı yenen Hüseyin Gümüşalan oldu. Güreşlerde ikinci yarı finalist ise rakibi Fatih Atlı’yı yenen Yusuf Can Zeybek oldu. Başpehlivanlık çeyrek final güreşlerinin son iki müsabakasında ise Kırkpınar’ın favori iki isimlerinden Mehmet Yeşil Yeşil rakibi Orhan Okulu’yu yendi. İsmail Balaban Özkan Yılmaz güreşinde ise gülen taraf İsmail Balaban ol

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ FİNALİ NE ZAMAN?

662’nci Tarihi Kırkpınr Yağlı Güreşleri Başpehlivanlık yarı final müsabakaları 9 Temmuz Pazar günü saat 16.00’da kura çekiminin ardından başladı. Er meydanındaki mücadeleler bugün akşam saat 17.40’ta Başpehlivanların final karşılaşması ile son bulacak.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri finali ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda İsmail Balaban ve Yusuf Can Zeybek finalde...

KIRKPINAR ALTIN KEMER FİNALİ HANGİ KANALDA?

662. Kırkpınar Yağlı Güreş finali TRT Spor ekranlarından canlı yayınlanıyor. Başpehlivanlık ALTIN KEMER mücadelesi öncesinde yarı Final mücadeleleri saat 15.40’tan itibaren TRT Spor ekranlarından takip edilebilecek.

KIRKPINAR AĞASI 15. KEZ SEYFETTİN SELİM OLDU

Güreş müsabakaları devam ederken, gelecek yılın Kırkpınar ağası da belirlendi. Ağalık ihalesi 4 milyon 23 bin TL ile açıldı. Ağalık ihalesine Ağa Seyfettin Selim ile Mehmet Tüysüz katıldı.

Ağa adayları çeşitli teklifler sundu ve 22 Milyon 222 bin TL ile en yüksek teklifi veren, Ağa Seyfettin Selim bir kez daha ağalık ihalesini kazandı. Selim, 22 Milyon 222 bin lira vererek, ağalığın sembolik koçunu açık artırmada aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu