Grup ikincileri Dünya Kupasına direkt katılabiliyor mu?

Grup ikincileri dünya kupasına direkt katılabiliyor mu?... A Milli Futbol Takımımız Dünya Kupası'na gitmek için son maçında canla başla mücadele veriyor. Gruptan lider çıkma şansı da bulunan Millilerimiz şuandaki skorlara göre 2. sırada yer alıyor. Peki grupta ikinci olan takım Dünya Kupası'na direkt katılabiliyor mu?

Takımlar, gruplarında iç ve dış sahada olmak üzere birbirleriyle iki kez karşılaşacak. Bu karşılaşmalar, mart ile kasım ayları arasında oynanacak. 

Avrupa Elemeleri'nde 10 grupta mücadele edecek 55 takımdan 13'ü, maçların ardından 2022 Dünya Kupası'na katılma şansı elde edecek.

Gruplarını lider tamamlayan takımların doğrudan katılacağı FIFA Dünya Kupası'na katılacak diğer 3 takım ise play-off turu maçlarının ardından belli olacak.

TÜRKİYE'NİN DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

10 grup ikincisi ve UEFA Uluslar Ligi'nde Dünya Kupası vizesi alamayan en iyi dereceye sahip iki takımın katılacağı play-off turu maçlarının ardından Avrupa Elemeleri, son bulacak.

Tek maç eleme usulüyle oynanacak 12 takımlı play-off maçlarının ardından Dünya Kupası'na katılacak diğer 3 ülke de belli olacak.

İlk kez yaz ayları dışında düzenlenecek turnuva, 21 Kasım 2022'de başlayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu