Geçtiğimiz günlerde görevinden istifa eden Birleşik Krallık başbakanı Liz Truss kaç günlük görev süresiyle Birleşik Krallık'ın en kısa süre görev yapan başbakanı olmuştur?

Kim Milyoner Olmak İster bilgi yarışmasının 4 Aralık Pazar günü yayınlanan bölümünde sorulan sorunun cevabı izleyiciler tarafından merak edildi. Bir çok izleyici Kim Milyoner olmak ister sorusunun cevabını internette araştırdı.

Kim Milyoner Olmak İster? 2 Ağustos 2011 tarihinden beri Atv’de yayımlanan yarışma programı Kenan İmirzalıoğlu tarafından sunulmaktadır. “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışma programı akşamları saat 20.00’de izleyicileriyle buluşmaktadır.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 4 Aralık Pazar Cuma yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

SORU: Geçtiğimiz günlerde görevinden istifa eden Birleşik Krallık başbakanı Liz Truss kaç günlük görev süresiyle Birleşik Krallık'ın en kısa süre görev yapan başbakanı olmuştur?

A: 20

B: 30

C: 40

D: 50

CEVAP: 50

İngiltere'de 5 Eylül'de göreve geldikten 44 gün sonra istifa eden Başbakan Liz Truss, "ülke tarihinde en kısa süre görevde kalan Başbakan" oldu.

İngiltere'de 1827'de 57 yaşında veremden hayatını kaybeden Başbakan George Cannings ise 118 gün görevde kalmıştı.

Diğer kısa süre görev yapan başbakanlar arasında Frederick John Robinson (114 gün), Andrew Bonar Law (221 gün) ve William Cavendish (225 gün) yer alıyor.

Truss "İngiltere'nin 3. kadın başbakanı" oldu

Ülkede, 7 Temmuz'da iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifa eden Johnson'ın yerini almak için mücadele veren Truss, 5 Eylül’de rakibi Rishi Sunak karşısında seçim yarışını kazanarak parti üyelerinin oylarının çoğunluğuyla ülkenin yeni başbakanı olmuştu.

Böylelikle Başbakanlık Konutu 10 Numara'nın da yeni sakini seçilen evli ve 2 çocuk annesi Truss, Margaret Thatcher ve Theresa May'den sonra "İngiltere'nin 3. kadın başbakanı" olarak kayıtlara geçti.

Verdiği pozlar ve savunduğu politikalarla "Demir Leydi" lakaplı eski Başbakan Margaret Thatcher'a benzetilen Truss, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Kiev yönetimine verdiği destek ve Moskova'ya yönelik yaptırımlarda oynadığı rollerle dikkati çekti.

Ailesinin aksine siyasi hayatına sağ eğilimli Muhafazakar Parti'de başladı

Tam adı Mary Elizabeth Truss olan ve 1975'te Oxford'da dünyaya gelen eski Başbakan, Oxford Üniversitesinde felsefe, politika ve ekonomi bölümünden mezun oldu.

Babası matematik profesörü, annesi hemşire olan ve sol eğilimli bir ailede büyüyen Truss, ailesinin aksine siyasi hayatına sağ eğilimli Muhafazakar Parti'de başladı.

Truss, önceki hükûmetlerde Uluslararası Ticaret Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu