Forrest Gump filminde Tom Hanks'i seslendiren ve geçtiğimiz Ağustos ayında kaybettiğimiz sanatçı kimdir? KPSS 2022 Sorusu

Forrest Gump filminde Tom Hanks'i seslendiren ve geçtiğimiz Ağustos ayında kaybettiğimiz sanatçı kimdir? KPSS 2022 Sorusu.... KPSS 2022 Genel Kültür Genel Yetenek Soru ve Cevapları Sınav Zor muydu? Kolay mıydı? 18 Eylül Pazar... KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavı için heyecanlı gün bugün yaşandı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS Lisans Genel Kültür-Genel Yetenek sınavı 18 Eylül Pazar günü yani bugün saat 10.15'te başladı. 12:25'te sona eren Genel Kültür Genel Yetenek sınavı sonrasında adaylar soruların cevaplarını merak ediyor.

Forrest Gump filminde Tom Hanks'i seslendiren ve geçtiğimiz Ağustos ayında kaybettiğimiz sanatçı kimdir?

CEVAP: SUNGUN BABACAN

5 Ekim 1958 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Sungun Babacan, aslen Ankaralıdır. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Babacan, meslek hayatına TRT’de seslendirme yaparak başlamıştır. Tiyatro kökenli olmayan seslendirme sanatçıları arasında yer almaktadır. 1980’li yıllarda TRT’de ‘Cumartesiden Cumartesiye’ isimli programın sunuculuğunu da yapan ünlü seslendirme sanatçısı, çok sayıda sinema filmi ve dizide ünlü oyuncuların seslendirmesini yapmıştır. Çeviri ve seslendirme yönetmenliğinde uzun yıllar çalışmış, iki büyük kuruluşun da kurumsal sesi olmuştur.

Çok sayıda sinema filmi ve reklam seslendirmesi yapmış olan Sungun Babacan, Riot Games’in yayıncılığını ve yapımcılığını üstlenmiştir. League of Legends isimli oyunda Lucian isimli şampiyonu seslendirmiş, Evim Şahane ve Güle Güle Oturun programlarında da dış ses olarak görev almıştır. Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nde dublaj konusunda ders vermiştir. Ünlü seslendirme sanatçısı Sungun Babacan, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, 6 Ağustos 2022 tarihinde 63 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Ünlü sanatçının vefat haberi sonrası başta Seslendirme Kadroları olmak üzere çok sayıda kişi sosyal medya hesapları üzerinden üzüntülerini dile getiren taziye mesajı paylaştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu