FED'in faiz artırması ne demek oluyor? FED faiz artırdı!

FED'in faiz artırması ne demek oluyor? FED faiz artırdı!.... FED'in faiz artışı yönündeki kararı sonrasında birçok kişi Dolar'ın TL karşısındaki hareketini merak ediyor. Dolar'a yatırım yapan veya Dolar borcu olan birçok kişi Dolar/TL dengesinin nasıl değişeceğini araştırıyor.

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 75 baz puan artırdı. Bu kararla Fed faizleri yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltti. Fed, faiz artıracağının sinyalini de verirken 28 yılın en yüksek faiz artışını gerçekleştirmiş oldu. Fed, en son 1994 yılında sert faiz artışı gerçekleştirmişti.

ABD Merkez Bankası Fed faiz oranlarını arttırdığında, Amerikan Doları’na yönelik “yatırım talebi” de artmaya meyillidir. Amerikan Doları daha fazla faiz getirisi sunacağı için uluslararası yatırımcılar ellerindeki yabancı döviz varlıklarını Amerikan Doları’na çevirmeye meyilli olabilirler.

ABD'de FED'in faiz kararı Dolar'a yatırım yapanları artıracaktır. Kısacası Dolar için kazanma şartı artmıştır. Bundan dolayı Dolar karşısında düşük değere sahip TL gibi birçok döviz aracı değer kaybedecektir.

Dolar Yükselecek mi?

15 Haziran Çarşamba gününü 17.28 TL civarında kapatan Dolar'ın 16 Haziran Perşembe gününe yükselişle başlaması bekleniyor.

FED'in faiz artırması ne demek oluyor? FED faiz artırdı!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı

Başa dön tuşu