Erdoğan'dan Seçim Talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 22. kuruluş yıldönümü programında açıklamalarda bulundu. Mart ayındaki yerel seçimleri işaret eden Erdoğan, "İstanbul ve Ankara olmak üzere yerel yönetim seçimlerinde zafere koşmaya var mıyız?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen AK Parti 22. Kuruluş Yıldönümü Programı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle: AK Parti ailesinin sevgili mensupları, başımızın tacı kıymetli hanımefendiler, geleceğimizin teminatı sevgili gençler sizleri hürmetle selamlıyorum. Sizlerin vasıtası ile 81 vilayetimizin tamamına selamlarımı iletiyorum. AK Parti olarak bugün büyük bir gurur yaşıyoruz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak şiarıyla 22 yıl önce çıktığımız kutlu yolun bir kilometre taşını daha geride bırakıyoruz.

Kuruluşundan itibaren AK Parti'de görev almış, gönül vermiş, AK parti davasına sahip çıkmış tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. En son 6 Şubat depremlerinde Adıyaman Milletvekilimiz Yakup Taş, eşi, torunları, yeğenleri ile birlikte hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden tüm yol arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Şu anda bu salonda bulunan siz kardeşlerim başta olmak üzere partimizde Türkiye'ye hizmet eden yol ve dava arkadaşlarımın her birine şükranlarımı sunuyorum. 

'Biz milletimize efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik'

AK Parti iktidarlarında dünyaya gelenler, kuruluş dönemimizde Türkiye'nin nasıl bir tablo ile karşı karşıya olduğunu bilmiyor. Biz 22 yıl öncesinden bahsettiğimizde gençlerimizin çoğu o eski Türkiye'yi zihinlerinde canlandıramıyor. 2001 krizinin tüm toplumda hissedildiği, işçinin esnafın geleceğini göremediği bir dönemde partimizin kuruluşunu ilan ettik. AK Parti Türkiye'ye bir güneş gibi doğmuş, umudun adı olmuş. Partimizin kuruluşunun üzerinden 1 buçuk sene bile geçmeden milletimizin AK Parti'ye iktidarı vermesinin sebebi budur. Milletimiz bize ve partimize güven duymuştur. Milleti hor gören elitist anlayış yerine, millete hizmet eden bir anlayışı hakim kıldık. Biz milletimize efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.

Nice badireler atlattık, nice engelin zorluğun üstesinden geldik. Karanlık cinayetlerden, kapatma davasına, gezi olaylarından 15 Temmuz kanlı darbe girişimine bir siyasi hareketin belki de asırlar boyunca karşılaşmayacağı hainliği biz sadece 22 yılda yaşadık, gördük. Ülkemizi ayağına takılan zincirden biz kurtardık. Türkiye siyasetine biz yön verdik.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yönetim sistemimizi değiştirdik. Eğitimde, sağlıkta, adalette, ulaşımda, sanayide, ekonomide, tarımda hayatın her alanında bizden önce yapılan hizmetlerin katbekat fazlasını iktidarlık dönemimize sığdırmayı başardık. Yerli üretimi gerçeğe dönüştüren kadro işte buradadır, bu salondadır. Bizlere bu şerefi bahşeden Rabbimize hamd ediyoruz. Girdiğimiz 17 seçimin tamamında bizden destek ve duasını esirgemeyen milletimize teşekkür ediyoruz.

'Kandil'den gelen destek ile seçim kazanacaklarını zannediyorlar'

22 yıllık sürede tam 17 kez sandıkta bizimle yarıştılar. Yani ortalama 1 buçuk yılda bir karşımıza çıktılar. Kalitimize uygun muhalefet bulamadık Her defasında milletten okkalı bir tokat yediler. Milleti hafife almanın, sandığın meşrutiyetini sorgulamanın bedelini seçimleri kaybederek ödediler. Onca seçim yenilgisine rağmen bir kez olsun hatalarından ibret almadılar. Bir kez olsun biz nerede yanlış yaptık diye kendilerine sormadılar. Bugün de kırsal kesim diyerek milleti aşağılıyorlar. Dün iktidara giden yolu vesayetçilerde arıyorlardı, bugün de terör örgütleri ile iş birliği yapmakta arıyorlar. Kandil'den gelen destek ile seçim kazanacaklarını zannediyorlar. Ne oldu oldu mu? Olmadı. Milletimiz teröre, teröristler ile birlikte yürüyenlere yol vermez.

Kılıçdaroğlu ve CHP'li oligarkların bu pişkinlikleri, bu arsızlıkları en fazla Gazi'nin hürmetine CHP'ye oy veren vatandaşlarımızı rahatsız etmektedir.

'Kılıçdaroğlu milletin aklıyla alay ediyor'

CHP'nin faşist kodları asla değişmiyor. Kılıçdaroğlu ve avanesinin milletin tercihlerine karşı hazımsızlıkları değişmiyor. Her seçim öncesi çeşitli oy oranları vererek bunları alamazsa istifa edeceğini söyledi. Hiçbir zaman sözünün eri olmadı. Başta kendi seçmeni olmak üzere vatandaşın aklıyla alay etmeye devam etti. Ağır hezimete rağmen çıkıp milletten özür dilemiyor. Kapalı kapılar ardında kimlere ne sözler verdiğini açıklamıyor. Türkiye'nin tüm renklerini temsil kabiliyetine sahip parti AK Parti'dir. AK Parti bir Türkiye partisidir. 85 milyonun tamamının partisidir. 85 milyonun tamamına hesap veren bir parti ve İttifak arıyorsanız gelin siz de AK Parti ve Cumhur İttifakı'na katılın. Kalbi Türkiye için atan herkese kapımız açık.

'Gelin, milletin tercihlerine saygı duymayan bu kifayetsiz muhterisleri siyasette tutmayalım'

Hayat tarzı diyerek size korku salıp, koltuklarını korumaya çalışanlara gelin hep beraber esaslı bir ders verelim. Gelin, milletin tercihlerine saygı duymayan bu kifayetsiz muhterisleri siyasette tutmayalım. Eski Türkiye'nin bakiyesi bu arkaik ekibi, emekliye sevk edelim. Siyaset bunlardan çok çekti. Bu millet bunlardan çok çekti. Türkiye'nin, siyaset mühendisliği ürünü kurgulardan kurtulup, yerli ve milli eksende siyaset yapan bir muhalefete kavuşması, en büyük dileğimizdir.

Vatandaşı dün 'göbeğini kaşıyan adam' diye aşağılıyorlardı, bugün de 'kırsal kesim' diyerek tahkir ediyorlar. Dün iktidara giden yolu vesayetçilerin himmetinde arıyorlardı bugün de terör örgütleri ile işbirliği yapmakta görüyorlar. Ne oldu; oldu mu. Olmaz. Bu millet asla teröre ve teröristlere yüz vermeyecektir.

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında bu ülkeye, birinci sınıf demokrasi, birinci sınıf ekonomi ve birinci sınıf gelecek yakıştığına inanıyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın ustalık döneminde daha müreffeh, itibarlı, güçlü ve huzurlu bir Türkiye'yi inşa ederek, milletimize olan sözümüzü yerine getireceğiz. Polemik yapmayacağız, bahane aramayacağız. Önümüze çıkan engellere aldırmayacağız. Muhalefetin yalanlarına teslim olmayacağız. Kibri kapımıza kesinlikle yaklaştırmayacağız. Milletimizin bize olan güveninin sarsılmasına izin vermeyeceğiz.

Mayıs seçimlerinde milli irade nasıl her oyunu bozduysa, 2024 Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde de millet yine geleceğine el koyacaktır. 31 Mart seçimlerinde de kazanan Türkiye olacaktır. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yerel seçimlerde zafer için koşacağız. Çok çalışacağız, kapı kapı dolaşacağız. İşte İstanbul'un hali ortada. Ankara'nın hali ortada. İzmir'in halini zaten söylememe gerek yok. 2024 Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde inanıyorum ki millet geleceğine el koyacaktır. Buraları pırıl pırıl yeniden sahiplerine kazandırmak için çok çalışacağız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu