Enflasyona Artışı Sonrası En Düşük Emekli Maaşı İçin Tahmin

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği enflasyon rakamı açıklandı. Tüketici Fiyat Endeksi haziranda aylık bazda yüzde 3.92 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 38,21'e geriledi. Ocak-haziran dönemini kapsayan 6 aylık enflasyon ise yüzde 19,77 oldu. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Ekonomist Muhammet Bayram düşüncelerini açıkladı.

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği enflasyon rakamı açıklandı. 6 aylık enflasyon rakamları sonrası refah payı öncesi zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklileri sözleşme zammı ve enflasyon farkıyla yüzde 17,55, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zamma hak kazandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı.

Buna göre, TÜFE'deki değişim haziranda bir önceki aya göre yüzde 3,92, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 19,77, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38,21 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,95 olarak gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı :"Bir önceki haziran ayına göre yıllık enflasyon yüzde 38, aylıkta yüzde 3.92 seviyesinde geldi. Bir önceki ayın artışı hızı 0.04’tü, 6 aylık ortalama enflasyon bizim için önemli. Memur ve emeklilere bu rakam üzerinden artış yapılıyor. Emeklilerimize mutlak suretle bu rakamın üzerinden daha fazla artış yapılacak. Geçtiğimiz iki dönemde bu rakamın iki katına varan bir artış yapılmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı

Başa dön tuşu