Bugün Ne Pişirsem? 24 Şubat Çarşamba Yemek Menüsü!

Bugün Ne Pişirsem? 24 Şubat Çarşamba Akşam Menüsü!...Eğer siz de bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız ve henüz karar vermemiş iseniz sizin için seçtiğimiz günün menüsüne göz atabilirsiniz. Bugün ne pişirsem? diyenler için 24 Şubat yemek menüsü tavsiyemiz.

Bugün sizler için; Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası, İzmir Köfte, Pirinç Pilavı... Dilerseniz yanına ayran ve salata da yapabilirsiniz.

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi için Gerekli Malzemeler; 1 su bardağı yeşil mercimek Su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 8 su bardağı et suyu veya su 1 su bardağı erişte Tuz Karabiber Pul biber Nane Hazırlanışı; 1. Tencereye yeşil mercimek ve üzerini geçecek kadar suyu alalım. 2. Mercimekleri 20 dakika haşlayalım ve suyunu süzelim. 3. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alalım. 4. Üzerine doğranmış soğanı ilave ederek kavuralım. 5. Salça ekleyerek karıştıralım. 6. Et suyu veya suyu ilave ederek kaynamaya bırakalım. 7. Haşladığımız yeşil mercimeği ve erişteyi ekleyelim. Erişteler yumuşayıncaya kadar pişirelim. 8. Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber, nane ekleyerek karıştıralım ve ocağı kapatalım. 9. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

İZMİR KÖFTE TARİFİ

İzmir Köfte İçin Gerekli Malzemeler 4 adet patates Köfte Harcı için; Az yağlı 500g dana kıyma 1,5 su bardağı ekmek içi 1 adet soğan 1 adet yumurta yarım demet maydanoz yeteri kadar tuz Karabiber Pul biber Kekik Sosu için; 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası 3 adet domates 1,5 su bardağı su Tuz Kekik Kızartmak için; Sıvı yağ Süslemek için; Domates Biber

Hazırlanışı 1-Öncelikle köftemiz için uygun bir kap içerisine az yağlı 500g dana kıyma,1,5 su bardağı rondodan geçirilmiş ekmek içi,rondodan geçirilmiş 1 adet soğan, 1 adet yumurta, ince kıyılmış yarım demet maydanoz, yeteri kadar tuz, karabiber,pul biber ve kekiği alalım. Tüm malzemeleri birbiri ile özleşinceye kadar güzelce yoğuralım. Burada belirtmek istiyorum ekmek içi yerine dilerseniz galeta unu da kullanabilirsiniz. Galeta unu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Ayrıca kullanacağımız kıymanın orta yağlı ve iyi çekilmiş olmasına dikkat edin lütfen. 2- Köfte harcımız hazır, şimdi şekillendirme kısmına geçebiliriz. Bunun için harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak parmak uzunluğunda ince uzun olacak şekilde avuç içerisinde yuvarlayalım. Harcımız bitinceye kadar köftelerimizi bu şekilde hazırlayalım ve uygun bir tabağa alalım. 3- Köftelerimizi patateslerimiz kızarıncaya kadar buzdolabında dinlendirelim. 4- Elma dilim şeklinde doğradığımız 4 adet patatesi hafif rengi dönünceye kadar çevirerek kızartalım.Ayrıca patateslerimizin ve köftelerimizin boyu aynı olursa çok daha güzel ve şık görünecektir. 5-Yeteri kadar kızaran patateslerimizi kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını aldıralım. 6-Aynı yağ içerisine köftelerimizi dolaptan alarak hafif renkleri dönünceye kadar çevirerek kızartalım.

Kızaran köftelerimizi fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine alalım.Burada belirtmek istiyorum,patates ve köftelerimiz fırında da pişeceği için çok fazla kızartmanıza gerek yok ayrıca fazla kızarttığınızda yemeğiniz daha yağlı ve ağır olabilir. 7-Daha sonra yan yana bir patates bir köfte olacak şekilde sırası ile fırın kabımıza dizelim. 8- Köftemizin sosu için tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı alalım. 9-Üzerine 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçasını ilave edip kavuralım. 10- Daha sonra kabuğunu soyup rendelediğimiz 3 adet domatesi ve 1,5 su bardağı suyu ekleyerek 10 dakika pişirelim. 11- Yeteri kadar tuz ve kekik ilave edip karıştıralım.,1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alalım.

12- Ardından sosumuzu yemeğimizin üzerine gezdirerek dökelim. Sosun her yerine geldiğinden emin olalım. 13- Aralarına süslemek için yeşil biber ve domates dilimlerinden yerleştirelim. 14-Köftemizi ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.

Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler; 1 kap pirinç 1,5 kap tavuk suyu ya da sıcak su 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Hazırlanışı; Pirinci bol su ile yıkayın. 20 dk kadar tuzlu ve ılık suda bekletin ve sonra suyunu süzün. Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve kavurun. Pirinçler birbirine yapışmaya başladığında kaynamış su veya et suyunu, tuzu ekleyin ve önce yüksek sonra kısık ateşte pilavın üzeri delik delik oluncaya kadar pişirin. 10-15 dk dinlendirin, tahta kaşık ile karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Bugün Ne Pişirsem? 24 Şubat Çarşamba Yemek Menüsü!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu