Bitcoin ne zaman yükselecek? Bitcoin bu yıl yükselir mi?

Bitcoin ne zaman yükselecek? Bitcoin bu yıl yükselir mi? Bu seviyelerden Bitcoin alınır mı?

Bitcoin 2021 yılının baharından beri kısmi akümülasyon diyebileceğimiz bir sürecin içinde bulunuyordu. Normal olarak bu akümülasyon sürecinin içinde kısmi yükseliş dalgaları ve düşüş dalgaları gözlemlendi.

BİTCOİN YÜKSELECEK Mİ?

Bu bir yıllık süreç kısmen teknik analiz bilgisinin doğru veriler sunduğu kısmen de haber akışlarının yatırımcı psikolojisini yönettiği bir dönem oldu.

Yine bu süre zarfında bitcoin ATH yani görülen en büyük zirvesini aşıp yeni bir zirve yapmak suretiyle zirve rakamını yeniledi.

Bu açıdan bakacak olursak bitcoin kısmi de olsa bir yükseliş koşusu gerçekleştirmiş oldu evet ama kısmi bir koşu çünkü zaten zirvelerde bulunuyordu. Yapılan koşunun gerçek anlamda bir boğa koşusu olarak ifade edilebilmesi ve bu şekilde bakılıp yorumlanabilmesi için genel olarak bütün altcoinlerin yükseliş göstermesi gerekiyor.

Büyük bir mega boğa beklentisi içinde olan yatırımcı ise bu durumdan kötü şekilde etkilendi.

BU SEVİYELERDE BİTCOİN ALINIR MI?

Genel anlamda incelenecek olursa kripto para sektörünün temel taşlarının daha tam oturmadığı, piyasanın yapım şartlarının belirli oranlarda gözlenip belirlenmediği düşünülde en sağlıklı takip yönteminin halving döngülerini takip etmek ve piyasada oluşan haber akışlarını takip etmek olduğu görülüyor. Teknik analiz konusunun daha çok boğa ve mega boğa olarak ifade edilen piyasanın genelinin kayda değer yükselişler göstermiş olduğu dönemde daha çok yol gösterici olduğu görülüyor.

Teknik açıdan görünen tabloyu incelemek gerekirse 2022 yılı ve daha sonrasında 2023 yılı içerisinde ciddi anlamda yükselişler beklemek çok makul görünmüyor.

Mevcut tabloda bitcoinin 20.000$ bandını test etmek istediği açık bir şekilde görünüyor.

Bitcoin bu testini gerçekleştirdikten sonra zizaklı olarak ifade edebileceğimiz bir dönem boyunca akümüle olması beklenir ki bu sürecinden 1 seneden az olmaması kabul edilir.

Dolayısıyla ciddi yükselişler için 2024 senesi ve sonrasının takip etmek teknik veri ve haber akışı içerisinde daha makul ve sağlıklı durmaktadır. Kirpto para sektörünün diğer finansal piyasalar kadar temel taşlarının oturmadığı göz önüne alınırsa en sağlıklı ve en makul zemini kollamak suretiyle riski minimalize etmek en doğru yol gibi görünüyor.

Not: Bu bilgiler yatırım tavsiyesi olmayıp, tamamen bilgi amaçlıdır.

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu