Bartın'daki Maden Ocağında Ölen Oldu mu? Bartın'da Kaç Kişi Öldü?

Bartın'daki Maden Ocağında Ölen Oldu mu? Bartın'da Kaç Kişi Öldü?... Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde, yeraltında patlama meydana geldi. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde saat 18.45 sıralarında yeraltında patlama meydana geldi.

Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Patlamanın neden kaynaklı olduğunun henüz net olmadığını açıklayan Bartın Valisi Nurtaç Arslan, göçük altında kalan işçiler olduğunu belirtti. 

87 İŞÇİDEN 11'İ ÇIKARILDI

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, "87 arkadaşımız vardı, 11 arkadaşımız çıktı. 6 işçi hareketsiz yatıyor ama baygınlık geçirdikleri için de bu şekilde hareketsiz yatıyor olabilirler. Ekipler olay yerinde. Ulaşılamayan bir nokta söz konusu değil. 350'ye inmek üzere tahliye ekipleri hareket etti" dedi.

Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında 14 Ekim Cuma günü saat 18:45 sıralarında ilk belirlemelere göre "grizu patlaması" meydana geldi. 110 işçinin mesaide olduğu sırada yaşanan patlamada, şimdiye kadar 28 işçinin hayatını kaybettiği belirlendi. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları sürerken, yer altında işçilerin olduğu biliniyor.

Kaynak: Haber7

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu