AYYÜCE ve BERKER PİDE DÜELLOSU Trabzon Yağlı Pidesi Yes! Chef

Bu hafta Yes! Chef’te hepinizin merakla beklediği konuğum Ayyüce bizimle. Bildiğiniz üzere Ayyüce ile yarışmadayken Trabzon Yağlı Pide Düellosu yapmıştık ve ben kazanmıştım.

Hal böyle olunca bir araya geldik ve Ayyüce’ye pide yapmayı öğrettim. Pide tarifimizi mutlaka deneyin, biz hem yaparken hem yerken çok eğlendik.

TARİF 250 gr Un / 2.5 su bardağı Un 175 gr Su / 1 su bardağı Su 10 ml Zeytinyağı / ¼ çay bardağı Zeytinyağı 10 gr Toz Şeker / 1 yemek kaşığı Toz Şeker 5 gr Tuz / 1 çay kaşığı Tuz 10 gr Kuru Maya / 1 paket Kuru Maya 350 gr Galot Peyniri 50 gr Tereyağı 3 adet Yumurta 50 gr Mısır Unu / 2 yemek kaşığı Mısır Unu Maya, su ve şekeri yoğurma hanesinde şeker ve maya çözülene kadar karıştırın ve 3 dakika karışımı bekletin.

(püf noktası: tuzu bu aşamada eklemememizin sebebi maya şeker ile beslenir ve tuz mayayı öldürür. Mayayı aktive edene kadar tuz eklemiyoruz.) Karışıma önce zeytinyağını ekleyin ve ardından unu ekleyip yoğurmaya başlayın. 2 dakika boyunca hamuru yoğurduktan sonra tuzu 1 yemek kaşığı su ile açarak hamura ekleyin ve 3 dakika daha yoğurun. Hamur pürüzsüz olduğunda hamuru 2 eşit parçaya kesip mısır unu ve un döktüğünüz zeminde 30 dakika dinlendirin.

Galot peynirinizi rendeleyin. Hamuru videoda gösterildiği şekilde açıp kenarlarını yumurtalayıp katlayın. Hamurun ortasına biraz su döküp daha önceden ısıttığınız 240 derecede alt üst fan ayarlı fırında ön pişirme yapın. (püf noktası: su dökmemizin sebebi pidenin kabarmasını önlemek) Ön pişirme yaptığımız hamuru fırından çıkarıp üzerine kaşarını koyup tereyağını üzerine dağıttıktan sonra tekrar 2 dakika daha pişirin. Arzu ederseniz üzerine yumurta kırıp 30 saniye daha pişirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu