Ayı Balkız'ın Acı Balından Sonra MasterChef'te de Acı Bal Gündem Oldu!

Ayı Balkız'ın Acı Balından Sonra MasterChef'te de Acı Bal Gündem Oldu!... TV8'in sevilerek izlenen yarışma programı MasterChef'te 13 Ağustos Cumartesi akşamında ilginç anlar yaşandı. Önceki gün bir ayının acı bal yiyerek komaya girmesinin ardından MasterChef'te de acı bal gündem oldu. Şefler yarışmacılardan bal ile ürün hazırlamalarını isterken Somer Şef acı balı tanıttı.

Diğer adıyla deli bal olarak bilinen acı bal ile stüdyoya gelen Somer Şef, acı baldan Danilo Şef'e tattırdı. Ağzının tadı bir anda kötü olan Danilo Şef tansiyonunu bile ölçtürdü.

ACI BALI FAZLA KAÇIRAN BALKIZ 2 GÜNDÜR GÜNDEM OLMUŞTU!

Acı bal yedikten sonra bayılan yavru ayıya 'Balkız' adı verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, ayının kısa sürede yaşam alanına bırakılacağını duyurdu.

Düzce'nin Yığılca ilçesindeki kovanlardan acı bal yiyen Yavru bozayı, baygınlık geçirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından, veteriner hekime götürülen ayının görüntüleri sosyal medyada viral oldu.

ACI BAL NEDİR?

Deli bal, arıların Beyaz ormangülü ve Kafkas ormangülü çiçeklerinden elde ettiği, halk arasında 'bal tutması' denilen olaya sebep olan arı ürünü. Halk arasında 'tutan bal' da denilir. Ormangülleri türleri, Türkiye'de Türkiye'de Karadeniz ikliminin görüldüğü yerlerde deniz seviyesinden 0-3000 metre yükseklikte yetişir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu