Arda Gülerin Forma Numarası Kaç

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler, resmen dünya devi Real Madrid'e transfer oldu. Arda Güler'in dünya devinde giyeceği forma numarası belli oldu. İşte detaylar...

Real Madridde Arda Güler için büyük fedakarlık Forma numarası belli oldu

Fenerbahçe ve Türk futbolunun harika çocuğu, bu yaz Avrupa devlerinin neredeyse yarısını peşine taktı. İspanya’dan İngiltere’ye, Almanya’dan İtalya’ya, Portekiz’den Fransa ve Hollanda’ya kadar birçok ülkenin büyük kulüpleri Arda Güler için girişimde bulundu.

REAL MADRID'İ SEÇTİ

Yapılan onlarca teklif ve pazarlık sonrası artık masada İspanya ve dünya futbolunun iki devi kaldı: Barcelona ve Real Madrid... Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda 18 yaşındaki genç yıldız, tercihini yaptı ve Real Madrid’den gelen teklifi kabul etti.

SON DAKİKA ATAĞIYLA İKNA EDİLDİ

Kıtanın neredeyse tüm devlerinin girişimde bulunduğu Türk futbolunun süper çocuğu için son olarak Barcelona ve Real Madrid kıyasıya bir rekabete girmişti. Barcelona, sportif direktörü Deco’u Türkiye’ye gönderdi. Katalanlar, Ali Koç’la iyi ilişkiler sayesinde 18 yaşındaki yıldızı kadroya katma konusunda son derece emindi. Ancak Real Madrid’in son dakika atağıyla Arda’yı ikna etmesi gündeme bomba gibi düştü.

BARCELONA'YA TARİHİ ÇALIM

İspanya’da yayın yapan 4 büyük spor gazetesinin 3’ünün ilk sayfasının manşetinde Arda Güler vardı. Marca, “Madrid, Güler transferinde Barça’yı yendi” başlığını kullandı. Peş peşe 3 gün genç yeteneğe ilk sayfasında yer veren Sport, “Madrid’den Güler için büyük teklif” ifadeleriyle haberi okuyucularına duyurdu. AS Gazetesi ise, “Güler, Madrid’i seçti” dedi. Göz koyduğu hemen her oyuncuyu transfer etmesiyle bilinen Real Madrid Başkanı Florentino Perez, bir kez daha ezeli rakibine karşı gövde gösterisi yaparken, Barcelona cephesinde ise büyük bir hayal kırıklığı yaşandı.

about:blank

20 MİLYON EURO BONSERVİS + 10 MİLYON EURO BAŞARI BONUSU

17.5 milyon Euro’luk serbest kalma maddesi bulunan Arda için Kanarya, 20 milyon Euro'yu kasasına koyacak. Sözleşmede 10 milyon Euro başarı bonusu bulunurken satıştan  %20 pay maddesine de yer verildi.

TERS KÖŞE YAPTI, 24'Ü SEÇTİ

Fenerbahçe'de profesyonel olduğu dönemde ve A Milli Takım'a ilk davet edildiğinde 25 numarayı giyen, ardından 10 numaranın sahibi olan Arda Güler'in Real Madrid'de de 25'i alması bekleniyordu. AS, milli oyuncumuzun 24 numarayı giyeceğini duyurdu.

JESUS VALLEJO'DAN BİR FEDAKARLIK DAHA

Geçen sezon Real Madrid'de 5 numaralı formanın sahibi olan İspanyol stoper Jesus Vallejo, 103 milyon Euro'ya Borussia Dortmund'dan transfer edilen Jude Bellingham 5 numarayı isteyince, kabul edip 24 numaraya geçmişti. Arda Güler de 24 numarayı giymek isteyince Vallejo, 18 yaşındaki oyuncuya numarasını vererek 25 numaraya geçti.

LALIGA FORMA KURALI NEDİR?

Kadro numaralarıyla ilgili La Liga kuralları, tüm kulüplerin kıdemli kadro oyuncularına bir kaleciye tahsis edilmiş olmak üzere 1 ile 25 arasında forma verilmesi gerektiğini açıkça belirtir. Her kulübün kadrosuna üçü kaleci olmak üzere toplam 25 oyuncu kaydetmesine izin verilir. Kalecilere 1 numaralı formanın yanı sıra 13 ve 25 numaralı forma da verilebilir. Bir kulüp sezon ortasında yedek oyuncu almaya karar verirse, 26 ile 50 arasında herhangi bir sayı atanabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu