Altında Düşüş Devam Eder mi? Altın Neden Düşüyor?

Altında Düşüş Devam Eder mi? Altın Neden Düşüyor?... Son günlerde altın fiyatlarında yaşanan düşüşün devam edip etmeyeceği, düşüşün sebebinin ne olduğu merak ediliyor ve araştırılıyor. Dövizdeki yükselişe rağmen bu sefer altında düşüş yaşandı. Altın borcu olanlar veya altına yatırım yapanlar altındaki bu düşüşün devam edip etmeyeceğini araştırıyor.

Paradurumu.com'un altın ile alakalı haberi şu şekilde;

Altının ons fiyatı bugün, beklentileri aşan enflasyon verisine yüzde 1’e yakın düşüşle karşılık verdi ve 1708 dolara kadar geriledi ve sonrasında tekrar toparlayarak 1720 dolar seviyelerine yükseldi. Değerli metal Mart 2021’den bu yana en düşük seviyelerini görmüş oldu.

YATIRIMCI DEĞERLİ METALLERİ SATIYOR

Altın piyasası, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına dair ipucu vermesi beklenen ABD TÜFE verileri öncesinde zaten satıcılı seyrediyordu. ABD enflasyonun beklentileri aşması, Fed’in faiz artışlarını aynı hızda devam ettireceğine dönük beklentileri kuvvetlendirdi. Doların faizlerinin yükselmesi herhangi bir faiz getirisi olmayan altını dolar karşısında güçsüz konumda bırakıyor. Bu da yatırımcıların değerli metalleri satmasına neden oluyor.

 DailyFX analisti Christopher Vecchio, sabah saatlerinde yayınlanan analizde değerli metalin 1700 dolar seviyeisnin altına inmesinin mümkün olduğunu belirtmişti.

Altında Düşüş Devam Eder mi? Altın Neden Düşüyor?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı

Başa dön tuşu