Alişan Konukları Kimler? 2 Haziran Perşembe Alişan ile Hayata Gülümse

Alişan Konukları Kimler? 2 Haziran Perşembe Alişan ile Hayata Gülümse... TRT 1'in sevilerek izlenen gündüz kuşağı programı Alişan ile Hayata Gülümse birbirinden değerli konukları ile ekranlara gelmeye devam ediyor. 2 Haziran Perşembe günü izleyicisi ile buluşan Alişan'ın bugünkü konukları merak ediliyor ve araştırılıyor.

MURAT KEKİLLİ KONUK OLUYOR!

Alişan ile Hayata Gülümse'nin 2 Haziran Perşembe günü yayınlanan bölümüne konuk olarak ünlü sanatçı Murat Kekilli konuk oluyor.

18 Nisan 1968 yılında Adana'da doğan Murat Kekilli; İlk, orta ve lise eğitimini de Adana'da tamamladı. Kocavezir Mahallesi'nde oturan ailesinin fakir olması nedeniyle tatillerde, Adana ve Ceyhan'da karpuz tarlalarında çalışmıştır. Adana'da gençlik sarayının müdürü ile tanışıp, onun yanına gidip gelirken orada piyano çalan bir arkadaşını görür ve hayran olur ve müzik hayatına ilk piyano ile başlar. 1989 yılında vatani görevi için askere gider, 1991 yılında askerden döner ve yaşantısına faal olarak başlar.

1992 - 1993 yıllarında Adana Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanır; fakat, bir yıl kadar devam edip ayrılır. 1994'te İstanbul'a gelir bir grupta çalışır ve ilk grubunu Kilikyalılar'ı kurar. 1996 yılında ise Yolcular grubu ile çalışır ve Eşek Gözlüm albümünü çıkartır. Bu albümün istenilen yere gelmediği düşünülerek Ferdifon Müzik firması ile yollarını ayırır. Daha sonra Boğaziçi Müzik ile anlaşır ve 1999 yılında Bu Akşam Ölürüm ismindeki albümünü çıkartır. Bu albüm çok büyük bir patlama oluşturur. Öyle ki şarkının bireylerde intihar etkisi yarattığı söylenmiştir. Bu yüzden Reha Muhtar canlı yayında Kekilli'yi eleştiren sözler sarf etmiştir. 2002 Yılının Şubat ayında Boğaziçi Müzik ile Yedialtı adlı albümü çıkarır. Ardından yine 2004'te Boğaziçi Müzik ile Avara albümünü çıkarır. 2006 yılında Boğaziçi Müzik ile Bir Ahir Zaman adlı albümü çıkarır. Uzun bir aradan sonra 2010 yılında Boğaziçi Müzik ile Kalbimdeki Darp albümünü çıkarmıştır. Albüm de tek parçaya klip çekilmiştir. Murat Kekilli'nin yeni albümü Gümüş Teller 2013 yılında piyasaya sürülmüştür.

BOKS ŞAMPİYONLARI DA ALİŞAN'IN KONUĞU OLDU!

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan milli boksör Şennur Demir de Alişan'ın konuğu oldu.

Şennur Demir (10 Ağustos 1982, Bartın)

Kazakistan'ın Astana kentinde düzenlenen 2016 Kadınlar Dünya Amatör Boks Şampiyonası'nda artı 81 kiloda bronz madalya kazandı.

Hindistan'ın Yeni Delhi kentinde düzenlenen 2018 Kadınlar Dünya Amatör Boks Şampiyonası'nda artı 81 kilo finalinde ringe çıkan Şennur Demir, Çinli Xiaoli Yang ile karşılaştı ve rakibine yenilerek gümüş madalya kazandı.

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin İstanbul kentindeki Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen 2022 Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda +81 kiloda finalde Faslı Khaija Mardi’yi mağlup ederek altın madalya kazandı. İlk turda Kazak Lazzat Kungeibayeva'yı, çeyrek finalde de Kolombiyalı Diana Yubeli Romero Castro'yu, yarı finalde ise Polonyalı Lidia Maria Fidura'yı yenerek finale çıkmıştı.

Alişan Konukları Kimler? 2 Haziran Perşembe Alişan ile Hayata Gülümse

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu