1980'de ABD Georgia'da idam cezasının infazından bir gece önce hapisten kaçan ve böylece eyalet tarihinde firar etmeyi başarmış ilk idam mahkumlarından olan Troy Leon Gregg ne zaman ölmüştür?

Kim Milyoner Olmak İster bilgi yarışmasının 7 Kasım Pazar günü yayınlanan bölümünde sorulan sorunun cevabı izleyiciler tarafından merak edildi. Bir çok izleyici Kim Milyoner olmak ister sorusunun cevabını internette araştırdı.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 5 Kasım Cuma yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan soru.

Kim Milyoner Olmak İster? 2 Ağustos 2011 tarihinden beri Atv’de yayımlanan yarışma programı Kenan İmirzalıoğlu tarafından sunulmaktadır. “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışma programı Pazar akşamları saat 20.00’de izleyicileriyle buluşmaktadır.

Soru: 1980'de ABD Georgia'da idam cezasının infazından bir gece önce hapisten kaçan ve böylece eyalet tarihinde firar etmeyi başarmış ilk idam mahkumlarından olan Troy Leon Gregg ne zaman ölmüştür?

CEVAP: A: FİRAR ETTİĞİ GECE

Troy Leon Gregg (29 Nisan 1948 - 29 Temmuz 1980), Mahkemenin Furman v. Georgia, Amerika Birleşik Devletleri'nde daha önce yürürlüğe giren tüm ölüm cezası yasalarını geçersiz kıldı. Daha sonra Georgia ölüm hücresinden ilk başarılı kaçışa katıldı, ancak o gece daha sonra öldürüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu