Yeni Koronavirüs Yasakları Açıklandı İşte Yasaklar

Hızla artan koronavirüs vakaları sebebiyle tüm illerde uygulanacak yeni yasaklar içişleri bakanlığı tarafından açıklandı.

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan ve Bakan Fahrettin Koca'nın da Twitter'dan paylaştığı 11 Kasım 2020 'Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nun güncel verilerine göre; son 24 saatte 145 bin 989 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldı, 2 bin 693 kişiye hastalık tanısı konuldu.

Son 24 saatte 86 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi, 2 bin 112 kişi ise iyileşti. Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 344 bin 613'e çıktı.

Toplam test sayısı 15 milyon 565 bin 409, hasta sayısı 402 bin 53, vefat sayısı 11 bin 145, ağır hasta sayısı 3 bin 95 oldu.

İçişleri Bakanlığı, tüm il valiliklerine "Koronavirüs Tedbirleri" konulu ek genelge gönderdi.

Buna göre, yarından itibaren tüm illerde vatandaşların özellikle yoğun olarak bulunduğu valilik ve kaymakamlıklarca duyurulan cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda, sigara içmek yasaklanacak.

65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarına yönelik uygulama, il bazlı yapılacak analizlere göre İl Hıfzıssıhha Kurullarınca belirlenecek

Valilerce; salgınının seyri anlık olarak takip edilerek hasta ve temaslı kişi, ağır hasta, entübe, vefat sayılarındaki artış trendlerine göre 65 yaş ve üzeri vatandaşların gün içerisinde saat 10:00­-16:00 arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmamalarına dair kısıtlamaya gidilecek

Gelişmelere bağlı olarak alınan kararlar belirli aralıklarla gözden geçirilecek, kriterlerde iyileşme sağlanması durumunda kısıtlama aynı usulle kaldırılacak

İSTANBUL'DA YASAKLANDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Solunum yoluyla kolayca bulaşan Coronavirüs salgınının yayılımını önlenmek için, yarından itibaren İstanbul’da; Trafiğe kapalı cadde/sokaklar ve toplu taşıma araçlarının durakları gibi yerlerde sigara içilmesi yasaklanmıştır" mesajını paylaştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu