Umut Bozok Kimdir? Hangi Takımlarda Oynadı?

Umut Bozok Kimdir? Hangi Takımlarda Oynadı?... Süper Lig'de 9 yıl aradan sonra yerli bir futbolcu olarak gol kralı olma başarısını gösteren Umut Bozok Galatasaray paylaşımı ile gündem oldu. Süper Lig'de 20 gol ile bu sezonu gol kralı olarak tamamlayan Umut Bozok Kasımpaşa'da iyi bir sezon geçirdi. Gelecek sezon için Galatasaray ile adı anılan Bozok sosyal medyada Galatasaray'da oynama isteğini duyurdu. Yönetimlerin anlaşması durumunda gelecek sezon Galatasaray forması giyeceği düşünülen Bozok merak edilen ve araştırılan isimlerde oluyor.

Süper Lig'de 2021-2022 sezonunu 20 golle tamamlayan Kasımpaşalı Umut Bozok, 2012-2013 sezonundan bu yana gol kralı olma başarısını gösteren ilk yerli oyuncu oldu.

Sezonu gol kralı olarak tamamlayan Umut Bozok, hem Dursun Özbek hem de Eşref Hamamcıoğlu’na evet dedi.

Daha önce Galatasaraylı olduğunu açıklayan, sarı-kırmızılı formayı giymek istediğini itiraf eden golcü oyuncu, bonservisinin halledilmesi durumunda sarı-kırmızılı formayı giymekten gurur duyacağını tekrarladı.

Galatasaray, Umut Bozok la anlaştı #1

Kasımpaşa 4 milyon euroya satmak istiyor

Umut’un bonservisi Fransa’nın Lorient takımında. Satın alma hakkı da Kasımpaşa’da. Kasımpaşa’nın, 800 bin euroluk bu hakkı kullandıktan sonra 4 milyon euroluk bir rakama Umut’u bırakmayı düşündüğü gelen bilgiler arasında.

Galatasaray, Umut Bozok la anlaştı #2

Galatasaraylı olduğunu açıklamıştı

Sarı-kırmızılı kulübün bu transferdeki en önemli avantajlarından biri de Umut Bozok'un yıllardır verdiği tüm röportajlarda, çocukluğundan beri koyu bir Galatasaray taraftarı olduğunu dile getirmesi. Umut'un, kulüplerin anlaşması halinde tercihini Galatasaray'dan yana kullanacağını da menajerine bildirdiği öğrenildi.

Galatasaray, Umut Bozok la anlaştı #3

Fransa'da da gol kralı olmuştu

2017-18 sezonunda Nimes formasıyla 36 maça çıkan 25 yaşındaki futbolcu, Ligue 2'de de gol krallığı yaşamıştı. Bu sezonki performansı, Umut Bozok'un ikinci gol krallığı oldu.

Galatasaray, Umut Bozok la anlaştı #4

UMUT BOZOK KİMDİR?

Umut Dilan Bozok (d. 19 Eylül 1996), santrfor mevkisinde oynayan Türk millî futbolcudur. Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'da forma giymektedir.

Profesyonel kariyerine 2013 yılında Metz II kulübünde başladı. Daha sonra Championnat National ekibi Consolat'a geçti. Championnat National'da geçirdiği 2016-17 sezonunu 31 maçta attığı 18 golle gol kralı olarak tamamlamasının ardından Ligue 2 ekibi Nîmes'e 9 Haziran 2017 tarihinde 150,000 € bonservis bedeliyle transfer oldu.

Nîmes formasıyla ilk Ligue 2 maçına 28 Temmuz 2017'de 1-0 mağlubiyetle sonuçlanan Stade de Reims karşısında çıktı. Ligue 2'de geçirdiği 2017-18 sezonunu 36 maçta kaydettiği 24 golle tamamlayan Umut, aynı zamanda takımı Nîmes'in Ligue 1'e yükselmesine de katkıda bulundu.

Millî takım kariyeri

Türkiye 21 yaş altı millî futbol takımı formasını ilk olarak 28 Mart 2017'de Azerbaycan U-21 takımı karşısında giydi. 4-0 galibiyetle biten o maçta iki gol kaydetti. 18 Mart 2022 tarihinde Türkiye millî futbol takımı kadrosuna davet edildi.

Umut Bozok Kimdir? Hangi Takımlarda Oynadı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu