Üç büyük gemi kazasından sağ kurtulmayı başaran Violet Jessop'un Titanic ve Olympic dışında kurtulduğu üçüncü gemi hangisidir? 13 Haziran 3 te 3 Sorusu

Türkiye’nin bilgi yarışması “3’TE 3” TRT 1’de kazandırmaya devam ediyor. Türkiye’nin yerli ve özgün bilgi yarışması “3’TE 3” te bilgiyle yarışacak bilgiyle kazanacaksınız. Kazanmak için yapmanız gereken tek şey üç soruyu art arda doğru cevaplayarak 3’te 3 yapmak. “3’TE 3” te sorular da üç şıktan oluşuyor. Her üç soruda bir kez “Bir şıkkı ele” jokerini kullanarak Prof. Dr. Tufan Gündüz’den yardım alabilirsiniz.

Böylece kalan iki şıkla doğru cevaba bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Ayrıca her 3’te 3 yaptığınızda “Tamam” diyerek kazandığınız ödülle yarışmadan ayrılabilir veya “Devam” diyerek daha yüksek ödüller için yarışmaya devam edebilirsiniz.

Tüm soruları doğru cevapladığınızda kazanacağınız büyük ödülümüz ise tam 500 bin lira. “Tarih Sahnesi” sorularıyla şanlı tarihimizden ve dünya tarihinden önemli şahsiyetlerin canlandırıldığı, tarihten sinemaya, coğrafyadan edebiyata, spordan fen bilimlerine birçok alandan soruların yer aldığı “3’TE 3 Bilgi Yarışması” na katılmak için www.3te3.tv adresinden başvuru yapabilirsiniz.

Soru: Üç büyük gemi kazasından sağ kurtulmayı başaran Violet Jessop'un Titanic ve Olympic dışında kurtulduğu üçüncü gemi hangisidir?

A: BRİTANNİC

B: LUSİTANİA

C: VİCTORİA

Cevap: A: BRİTANNİC

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu