Türkiye İsveç ve Finlandiya'nın NATO Üyeliğine Onay Verdi! Bu Onay Doları Etkiler mi?

Türkiye İsveç ve Finlandiya'nın NATO Üyeliğine Onay Verdi! Bu Onay Doları Etkiler mi?.... Uzun süredir tartışma konusu olan ve dış politikada ciddi problemli bir konu olan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay verme süreci 28 Haziran Salı günü Madrid'de yapılan 4'lü görüşmelerde tamamlandı. Buna göre Türkiye özellikle PKK ve YPG gibi terör gruplarıyla mücadelede İsveç ve Finlandiya'nın kanuni adımlar atmasını istemişti. Bugün yapılan açıklamada bu adımların atılacağının mutabakatı gerçekleşti ve metni imzalandı. Buna göre Türkiye İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine yeşil ışık yakmış oldu.

EKONOMİK ETKİSİ OLUR MU?

Özellikle dış politikada yaşanan bu gelişmenin ekonomik etkisinin olup olmayacağı zamanla ortaya çıkacak. Ancak normalleşme adımları atıldıkça ekonomik olarak da pozitif bir hava katması bekleniyor. Bununla birlikte ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesi öncesinde bu problemin çözülmüş olması ABD Türkiye ilişkilerine olumlu yansıyacak. Ekonomik ve politik olarak Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'ya uyguladığı yasakları kaldırması ile ABD'nin de Türkiye'ye uyguladığı bazı ambargolardan vazgeçmesi bekleniyor.

Bütün bunlar göz önünde bulundurulunca doların TL karşısındaki seyrine bir pozitif etki yapması öngörülüyor. Ancak tek başına bu gelişmenin dolarda ciddi bir düşüş sağlaması mümkün görünmüyor. Asıl etkinin ABD Başkanı Joe Biden ile yapılacak görüşme sonrasında olabileceği tahmin ediliyor.

Türkiye İsveç ve Finlandiya'nın NATO Üyeliğine Onay Verdi! Bu Onay Doları Etkiler mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı

Başa dön tuşu