Türkiye IMF'den Borç Para Aldı mı?

Türkiye IMF'den Borç Para Aldı mı?... Türkiye'nin IMF'den 6,5 Milyar Dolar Borç Para Aldığı İddiası Doğru mu?

Ekonomist Bilge Yılmaz'ın Haber Türk televizyonunda Fatih Altaylı'nın programında ortaya attığı iddia Türkiye'nin IMF'den 6,5 Milyar dolar borç para aldığı yönündeydi.

Ünlü ekonomistin Türkiye IMF'den 6,5 Milyar dolar borç para aldı sözlerine Fatih Altaylı; IMF'den borç mu aldık? hani bir IMF'e borç veriyorduk sözleri ile tepki gösterdi. Bilge Yılmaz ise gerçeklerin öyle olmadığını ifade etti.

Ekonomist Bilge Yılmaz: Merkez Bankası'nda IMF'den alınan 6,5 milyar $ var. Fatih Altaylı: IMF'den borç mu aldık? Hani borç veriyorduk.

Türkiye'nin IMF'den Borç aldığı iddiası Doğru mu?

Türkiye'nin hali hazırda IMF'den direk borç para almadığı, 6,5 Milyar dolar para alma sözü aldığı, IMF'nin bu sözünün de rezervlere eklendiği iddia edildi.

PROF. DR. BİLGE YILMAZ KİMDİR?

Bilge Yılmaz, Türk ekonomist, akademisyen ve siyasetçi. Aralık 2021 tarihinde İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı'na atanmıştır. Wharton School'da finans profesörü olarak görev yapmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitim görmüş, elektrik-elektronik mühendisliği ve fizik bölümlerini tamamlamış, ardından Princeton Üniversitesi'nde doktora yapmıştır.

Boğaziçi Üniversitesi dönemi

Dönemin en yüksek puanlı bölümünün elektrik-elektronik mühendisliği olması sebebiyle orayı tercih etti. Boğaziçi Üniversitesi'nde okumaya başlamasının ardından Fizik alanında çift anadal yapmaya başladı. Okulda aldığı iktisat derslerinde tanıştığı hocası Prof. Dr Murat Sertel'in etkisiyle ekonomi alanına yöneldi.

Doktora ve Wharton School dönemi

Mezuniyetinin ardından ABD'deki okullara başvurdu ve tekrar hocasının etkisiyle Princeton'ı tercih etti. Buradaki doktora çalışmalarını tamamlamasının ardından akademisyen olarak iktisat dünyasının en iyi okullarından Pensilvanya Üniversitesi'ne bağlı Wharton School'da çalışmaya başladı. Ardından kısa süreliğine Stanford Üniversitesi'nde çalışsa da tekrar Wharton'a geri döndü. Dönemin ihtiyaçlarını görerek çalıştığı yerde Wharton School Harris Family Alternatif Yatırımlar Programı'nı kurdu. Program akademik olarak başarılı oldu ve ilgi çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı

Başa dön tuşu