Son Dakika Berat Albayrak 'ın İstifası Kabul Edildi mi?

Gündemin en çok merak edilen konusu hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak 'ın sosyal medya hesabından yaptığı istifanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilip edilmediğiydi. konu ile alakalı açıklama AK Parti MYK sonrasında Ömer Çelik'den geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasına dair beklenen son dakika açıklama geldi. AK Parti MYK sonrasında Ömer Çelik yaptığı açıklamayla muammayı daha da büyüttü.

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasına kilitlendi. İstifanın kabul edilip edilmediği büyük bir merak konusuydu. Beklenen açıklama AK Parti MYK toplantısı sonrasında geldi. Ancak bu açıklama muammayı sona erdirmedi. 'İstifayı kabul edip etmeme Cumhurbaşkanımızın takdirindedir' diyen Ömer Çelik, 'Sayın Cumhurbaşkanımız uygun gördüğü şekilde kamuoyuyla paylaşacaktır' dedi.

Berat Albayrak'ın istifasıyla ilgili 'devlet krizine dair bir durum yok' diyen Ömer Çelik, topu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a attı. İşte Ömer Çelik'in Berat Albayrak'ın istifası sorulduğunda verdiği yanıt:

-"Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde göreve getirme, görevden alma, istifayı kabul edip etmeme Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Benim bir açıklama yapmam söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanımız uygun gördüğü şekilde kamuoyuyla paylaşacaktır.

Cumhurbaşkanımız paylaşacaktır

-Bu MYK'nın konusu olan bir konu değil, kabine ile ilgili bir konu. Sayın Cumhurbaşkanımız uygun gördüğü şekilde paylaşacaktır. Tabii ki bir devlet krizine dair bir durum yok. Bir devlet krizinden bahsedilecek şekilde herhangi bir noktada tıkanma ve aksama söz konusu değildir. Türkiye'nin yönetilmesinden, hak ve menfaatlerinin korunmasına kadar devam etmektedir.

İstifayı kabul etme Cumhurbaşkanının takdirinde

-Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kendi gündemine kendi konularına hakimdir. Devlet krizi olarak nitelendirilecek tıkanma ve aksama söz konusu değildir. Yetkiyi getirme, göreve getirme, istifayı kabul edip etmeme Cumhurbaşkanının takdirindedir.

Buradaki mesele bunu kabul edip, etmeme, göreve getirip getirmeme Cumhurbaşkanımızın takdiridir, uygun gördüğü şekilde takdirini kamuoyuyla paylaşacaktır."

Berat Albayrak'ın Instagramdaki istifası 
Berat Albayrak istifasını dün akşam saat 19.00'da Instagram hesabına koydu. İlk olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Bakanlığı'nın açıklama yapacağına dair haberler yayıldı. Ancak beklenen açıklama AK Parti MYK sonrasına kaldı denildi. MYK sonrasında da tatmin edici bir açıklama gelmedi. 

İstifa metninin tamamı
Berat Albayrak'ın Instagram hesabında istifa metni durmaya devam ederken, twitter hesabı ise hala kapalı. Bakan Albayrak'ın istifasını yakın çevresine de söylemediği iddia ediliyor. Berat Albayrak Instagramda yer alan söz konusu istifa metninin tamamı şöyle:

-"Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım.

-Çok büyük hedeflerle çıktığımız bu yolculukta gerçekleşecek olan bayrak değişimiyle yeni gelen arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine her zamankinden daha kararlı ve emin adımlarla devam edeceklerdir.

En ufak şüphem yok
-Enerjide olduğu gibi ekonomide de ektiğimiz tohumlar çokta uzak olmayan bir gelecekte koca koca çınarlara dönüşecek ve ülkemizi tam bağımsızlık hedefine ulaştırdığına şahit olacağız inşallah. Bundan en ufak bir şüphem yoktur.

At izi it izine karıştı
-Bu 5 yıllık süre zarfında benimle bu zor ama kutsal yükü yüklenen tüm yakın mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çokça hakkım geçmiştir haklarını helal etsinler. At izinin it izine karıştığı, Hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zamanda bizlerin samimiyetine inanarak dua eden her bir vatandaşımızdan Rabbim razı olsun.

Rabbime hamdolsun
-Türkiye tarihindeki belki de en kritik dönemlerden sayılacak bu 5 yıllık süre zarfında ülkeme ve ümmete hizmet etmeyi bana nasip eden Rabbime sonsuz hamdolsun. Gaybı, kalpleri ve hakiki niyetleri bilen mutlak güç sahibi Cenab-ı Allah bizleri Sırat-ı Müstakim'den ayırmasın"

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu