Sevindirecek Haber! Petrol Fiyatları 65 Dolara Düşecek!

Sevindirecek Haber! Petrol Fiyatları 65 Dolara Düşecek!.... Dünya genelinde bir yıl içinde petrol fiyatlarındaki yüzde yüzün üzerinde yaşanan artışın ardından sevindirecek haber geldi. Düşüşlerin başladığı petrol fiyatlarında bu gidişat devam ederse 65 dolara kadar düşüşün yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Petrol fiyatları düştü. Brent petrolün varili saat 07.25 itibarıyla 103,90 dolardan işlem gördü. Citigroup Inc., resesyon durumunda ham petrolün bu yıl 65 dolara düşebileceğini söyledi. Petrol fiyatlarındaki düşüşün nedeni de belli oldu.

FİYATLAR DÜŞECEK!

Citigroup Inc., resesyon durumunda ham petrolün bu yıl 65 dolara düşebileceği yorumunda bulundu.

Posta'da yer alan habere göre; Fiyatların düşüşünde, başta ABD olmak üzere dünya genelinde güçlenmeye devam eden resesyon endişeleri ve enflasyona ilişkin belirsizlikler etkili oluyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi de petrol akışının bozulmasına neden oldu. Enerji maliyetlerindeki artış küresel çapta enflasyonu tetiklerken bu durum Merkez Bankalarını faiz artışına yönlendirdi.

Analistler, "Kısa pozisyonlarda bazı kapatmaların olduğu, sert düşüşe tepki için alımlar geldiği açık. Küresel petrol arz şıkışıklığına yönelik veriler de ortada. Dün yaşanan düşüşün aşırıya kaçtığı değerlendirmesi yapılıyor" ifadelerini kullanıyorlar.

Sevindirecek Haber! Petrol Fiyatları 65 Dolara Düşecek!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı

Başa dön tuşu