Sagopa Kajmer ve Dr. Fuchs'dan Yeni Şarkı Halen

Sagopa Kajmer ve Dr. Fuchs'dan Yeni Şarkı Halen... Sagopa Kajmer'den bu yaza damgasını vuracak Rap Şarkı

"Kağıt Kesikleri" albümünün 2. müzik videosu, Sagopa Kajmer & Dr.Fuchs ortak şarkısı HALEN için çekildi.

24 yıllık arkadaş olan Sagopa Kajmer ile Dr. Fuchs ilk ortak çalışması yayınlandı.

Sagopa Kajmer Kimdir? Kaç Yaşında Nereli? Gerçek Adı Nedir?

Sagopa Kajmer gerçek adı Yunus Özyavuz'dur.

Kendisi 1978 doğumlu ve Samsun doğumludur. Babasının adı Mehmet Özyavuz, annesinin adı ise Serpil Özyavuz'dur. Emre Özyavuz adında erkek kardeşi vardır. Ayrıca Emre Özyavuz, Sagopa Kajmer ve Kolera'nın konserlerinde sahnede kameramanlık yapmaktadır.

Müziğe olan ilgisi nedeniyle ilk Radyo'da djlik yaparak müzik hayatına giriş yapmıştır.

Öğrenim hayatı nedeniyle İstanbul'a gelmiştir.İstanbul'da Fars dili ve Edebiyatı bölümünü kazanmıştır. İstanbul'a gelmesinin ardından 1 yıl geçtikten sonra rap dünyasında bir oluşum diyebileceğimiz Kuvvetmirayı kurmuştur.

1999 yılında çeşitli sanatçıların yeraldığı ilk türk rap albümü "Yeraltı Operasyonu"albümünde ilk projesi olan "SİLAHSIZ KUVVET" ismiyle yer aldı ve en fazla dikkati çeken kişi oldu.

2001 yılında ilk albümü SILAHSIZ KUVVET "Sözlerim Silahım" çıkardı. 2002 yılında ikinci albüm SILAHSIZ KUVVET "İhtiyar Heyeti"çıktı .

2002 "SAGOPA KAJMER"i yarattı.İsmiyle aynı adı taşıyan bir albüm çıkardı.

2002 yılında CEZA "Med Cezir" albümünün produktorlüğünü yaptı. Albümün tüm müziklerini kendisi yaptı.

2010 yılında eşi Kolera ile '"Bendeki Sen" albümünü yayınlamıştır ve bu albüm hayli büyük ilgi görmüştür. 2010 yılında ilk kez düzenlenen TRT müzik ödüllerinde; halkın oylarıyla belirlenen Yılın Albümü dalında bu albümle ilk beşe girmiştir. Ayrıca yine 2010 yılında yayınlanan Yeraltı Kafilesi (Kafile 2) nin yapımcılığını yapmıştır.

2011 yılı içerisinde Saydam Odalar albümü piyasaya sürülmüştür. 2012 yılında ise Istakoz ve 40 adlı şarkılarını internet üzerinden yayınlamıştır.

2013 yılı içerisinde yeni bir albüm çıkaracağını resmi Twitter hesabından duyurmuştur. Sagopa Kajmer, kendi orkestrası olan Pesimist Orkestra ile birlikte 2013 yılının Mart, Nisan ve Mayıs aylarında bir turne düzenlemiş ve turne kapsamında 15 tane şehirde konser vermiştir.

7 Mayıs 2014'te Birol Giray (BeeGee) ile birlikte Abrakadabra adlı parçayı ücretsiz olarak dinleyicileriyle paylaşmıştır. Son olarak Cem Adrian'ın Artık bitti şarkısının Scratch kompozisyonlarını yazıp şarkıya back vokalde bulunmuştur.

2015 yılının başlarında ise önceden çıkardığı bazı albümlerin beatlerini YouTube üzerinden paylaşmakta ve 1998-2001 yılları arasındaki beatlerini Underground Years isimli bir kaç bölümden oluşan toplama albümleri yine YouTube aracılığıyla ücretsiz bir şekilde piyasaya sürmektedir.

17 Haziran 2015 tarihinde Bilmiyorum adlı parçasını Youtube üzerinden ücretsiz olarak dinleyicileriyle paylaşmıştır.

Sagopa Kajmer, 1 Ağustos 2006 tarihinde kendisi gibi rap şarkıcısı olan Kolera ile evlenmiştir.

Dr. Fuchs Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Gerçek İsmi Nedir?

1978 yılında dünyaya gelen Rap dünyasının ünlü isimlerinden Dr. Fuchs gerçek ismi ile Tarık Gamert Almanya Regensburg doğumludur. Yay burcudur. Tilki ve Nefret aka Sihirbaz ünvanları ile tanınmaktadır.

Uzun yıllardır çizgisinden sapmadan Rap müziğini icra eden Dr Fuchs İstanbul Bakırköy’de arkadaşı Drop ile beraber Uçan Silahla isimli bir grup kurmuştur.

O dönemde sert sözleri, demoları ve özellikle Karakan’a gönderdikleri sert mesajlar ile gündeme gelmiştir. Daha sonra Dr Fuchs Ceza’yı keşfetmiş ve kendi gruplarında rap yapma şansı tanımıştır. Ardından Drop gruptan ayrılmıştır.

1998 senesinde ise Fuchs Ceza ile birlikte Nefret’i kurmuş ve Yeraltı Operasyonu isimli toplama bir albümde ön plana çıkmayı başarmıştır. 2000 senesinde Meclis-i Ala İstanbul, 2001 yılında Nefret Anahtar isimli albümleri ile Türkiye çapında tanınmış ve hip-hop’u sevdirmeyi başarmıştır.

Sonrasında ise ilk solo albümü Huzur N Darem, ardından İstanbul Geceleri, Selam, Çöl Tilkisi EP, 1. Cemre Ne İstiyor, 2. Cemre Düşünceler, 3. Cemre Biliyormusun, Bilmelisin ve Herşeye Rağmen isimli albüm çalışmaları ile müzik kariyerini sürdürmüştür.

Tarık Gamert çok küçük yaşlarda babasını yitirmiştir. 1986 yılında doğduğu Almanya’dan Türkiye’ye dönmüştür. 1 Eylül 2014 tarihinde evlenen Tarık Gamert günümüzde ise yaşantısını ailesi ile birlikte Hollanda’da sürdürmektedir. Sıkı bir Beşiktaş taraftarı olan rapçi Dr. Fuchs aslen Rize, Derepazarı İlçesi nüfusuna kayıtlıdır.

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu