Memuniye Tarifi MasterChef Türkiye

 Memuniye Helvası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 200 gram tereyağ veya 100 gram sade yağ
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 kase mozzarella peyniri (Tuzsuz farklı eriyen peynir kullanılabilir)

Üzeri için:

  • Toz fıstık arzuya göre tarçın

Sadece 10 Dakikada Memuniye Helvası (Peynirli İrmik Helvası) Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Peynirli irmik helvası yapmaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayalım. Tencereye su ve şekeri alarak kaynaması için altını açalım.
  2. Bu sırada helva kavuracağımız tencereye yağımızı alalım eritelim ve irmiği ekleyerek kısık ateşte kavuralım. Bu helvanın özelliği bol yağda kavurduğumuz için fazla kavurmaya gerek kalmıyor.
  3. İrmiğin rengi hafif dönmeye başlayıncaya kadar şerbet kaynayıncaya kadar kavurmanız yeterli yani 5 dakika.
  4. Kavurduğumuz irmiğin üzerine şerbeti yavaş yavaş dökerek kısık ateşte  karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Koyu bir muhallebi kıvamını alması gerekiyor bu süre yine yaklaşık 5 dakika. Peyniri eklemeden önce ocağın altını kapatabilirsiniz.
  6. Kıvama gelen helvamıza yıkayıp suyunu iyice süzdürdüğümüz peynirimizi serpiştirerek yavaşça karıştırıyoruz.
  7. Sıcak sıcak üzerine fıstık, ceviz veya tarçın serperek servis yapıyoruz. Afiyet olsun 🥰

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu