Masterchef Pestilli tutmaç çorbası nasıl yapılır? İşte pestilli tutmaç çorba tarifi ve malzemeleri

Pestilli tutmaç çorbası nasıl yapılır sorusunun yanıtı, sofralarında Anadolu rüzgarı estirmek isteyen vatandaşların merak edip araştırdığı lezzetler arasında yer almaya başladı. İçinde bulunan birçok besleyici malzemeyle adeta doyurucu bir çorba olan pestilli tutmaç çorbası tarifini sizler için hazırladık. Peki, Pestilli tutmaç çorbası nasıl yapılır? İşte 8 Kasım Masterchef 2020 pestilli tutmaç çorbası tarifi ve malzemeleri

Anadolu’nun vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan pestilli tutmaç çorbası tarifini sizler için hazırladık. Selçuklu Devleti’nden günümüze kadar yolu uzanan pestilli tutmaç çorbası, içinde bulunan birçok besleyici malzemeyle birlikte, sofralarınıza adeta neşe katacak. Peki, Pestilli tutmaç çorbası nasıl yapılır? İşte 8 Kasım Masterchef 2020 pestilli tutmaç çorbası tarifi ve malzemeleri.

Malzemeler:

Un

Yoğurt

Sarımsak

Tereyağ

Tatlı Toz Biber

Kuru Nane

Reyhan

Tuz

Erik Pestili

1 su bardağı haşlanmış Yeşil Mercimek

1 su bardağı Erişte

1 su bardağı haşlanmış Nohut

Yumurta

Kuyruk Yağı

Et Suyu

Tutmaç Çorbası Hazırlanışı

Öncelikle eğer hazır erişte yoksa erişte yapmalısınız. Un, yumurta ve su ile yaptığınız hamuru oklava yardımı ile açın. İnce ince hamurları doğrayın. Çorbanın diğer işlemlerini yapana kadar kurumaya bırakın.

Tencereye 5-6 su bardağı et suyunu koyun ve kaynatın. Ardından erişteyi ekleyin, eriştenin pişmesine yakın nohut ve yeşil mercimeği ekleyin. Ayrıca eğer çorba çok kaynarsa yeşil mercimeklerin eriyebileceğini unutmayın.

Tencerede malzemeler kaynarken bir yandan da çorbanın terbiyesi için; un, yumurta ve yoğurdu bir kap içinde çırpın. Çorbanın suyundan terbiye yaptığınız kaba alarak terbiyeyi karıştırmaya devam edin. Buradaki amaç terbiyenin kesilmemesidir. Ek olarak, terbiye içindeki yumurtanın pişmemesi için de çırpmak önemlidir. Tuz eklemeyi unutmayın.

Sosu için; tereyağ içinde sarımsak, toz biber, reyhan, kuru naneyi eritin. Ayrıca erik pestilini biraz sıcak suda bekletip sonrasında tereyağında kavurun.

Ardından kuyruk yağını küp küp doğrayın. Ayrı bir kapta kuyruk yağını tereyağında kıtır bir kıvama gelene kadar kızartın.

Son olarak pişen Tutmaç çorbasının üzerine sosunu ve erik pestilini ekleyin. Çorbanızı kaseye aldıktan sonra üzerine kuyruk yağını dökerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Kaynak: Acunn.com

MasterChef Türkiye 96.Bölüm Fragmanı İzlemek için TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu