İnternet Yavaşlatıldı mı ? Patlama Sonrası İnternette Kesinti Yaşanıyor mu?

İnternet Yavaşlatıldı mı ? Patlama Sonrası İnternette Kesinti Yaşanıyor mu?... İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Vali Yerlikaya can kaybı ve yaralı sayısını açıkladı. Olay sonrasında görüntüler sosyal medyada bir anda düşerken RTÜK'ten medyaya yasak geldi. Bunun yanı sıra sosyal medyada dolaşan görüntülerin açılmakta zorlandığı ve internet kullanımında yavaşlama yaşandığı yönünde iddialar ortaya atıldı. Peki internette yavaşlama bilerek mi yapılıyor?

Bazı sosyal medya hesapları patlama sonrası görüntülerin yayılmasını engellemek amacıyla internet hızında kısıtlamaya gidildi.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Taksim İstiklal Caddesi'nde, saat 16.20 sıralarında patlama meydana geldi.

Olay sonrası bölgeye çok sayıda; polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklarken RTÜK, geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

Sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldı

Öte yandan patlama sonrası ortaya çıkan basın etiğine aykırı görüntüler ve terör içerikleri için ilgili birimlerin talebi üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından, ülke geneli sosyal medya platformları için bant daraltma uygulaması yapıldı.

ÖZELLİKLE SOSYAL MEDYA!

Yavaşlamanın özellikle Whatsapp, Instagram ve Twitter gibi sosyal mecralarda yaşandığı görülürken diğer sitelere girişlerin daha hızlı gerçekleşmesi de dikkat çekiyor.

TÜRK TELEKOM'DAN AÇIKLAMA!

Türk Telekom: Şirketimizden kaynaklanmayan sebeplerle sosyal medya kanallarıyla ilgili erişimde bazı problemler yaşanmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu