HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Kim Olacak? Belli Oldu mu?

HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Kim Olacak? Belli Oldu mu?... Siyasette seçim hazırlıkları bir yandan başlarken bir yandan da Cumhurbaşkanı adayları tartışması devam ediyor. Bir yandan Cumhur İttifakı diğer yandan 6'lı masa derken HDP'de tarafını belli etti. Son yaptığı açıklama ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Cumhurbaşkanı adaylarını koyacaklarını açıkladı.

Son dakika haberi: HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "HDP kendi adayıyla Cumhurbaşkanlığı seçimine girecek. Çok yakında adayımızı açıklayacağız" açıklamasını yaptı.

AYRINTILAR GELİYOR!

ADAY GÜLTEN KIŞANAK MI?

Daha önce de Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda gündeme gelen HDP adayı için geçen isim Gülten Kışanak olmuştu.

Halktv 17 Aralık'ta konuşan İsmail Saymaz, "HDP, cumhurbaşkanlığı seçiminde bir kadın aday göstermeye karar verdi. Bu isim eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski Siirt Milletvekili Gültan Kışanak. Altı yıldır cezaevinde olan Kışanak hakkında kesinleşmiş bir hüküm bulunmuyor" derken, "Bir HDP yetkilisi, Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmesi halinde Kışanak kararını gözden geçirebileceklerini belirterek, 'Gereken bütün kolaylıkları gösteririz' diyor" aktarımında bulunmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu