Güneş Tutulması Türkiye'den Görülecek mi?

Güneş Tutulması Türkiye'den Görülecek mi?... 20 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşecek olan güneş tutulması hakkında detaylar araştırılıyor. Güneş tutulması 20 Nisan'da saat kaçta gerçekleşecek? Türkiye'den görülebilecek mi? Nerelerde gerçekleşecek? İşte 20 Nisan Perşembe günü gerçekleşecek güneş tutulmasının detayları:

GÜNEŞ TUTULMASI NASIL GERÇEKLEŞİR?

Güneş tutulması, Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen doğa olayıdır. Tutulmanın olması için Ay'ın yeni ay evresinde olması ve Dünya'ya göre Güneş ile kavuşum halinde olması, yani yörünge düzleminin Dünya'nın Güneş çevresindeki yörünge düzlemi ile çakışması gerekir.

Bir yıl içinde Ay, Dünya çevresinde yaklaşık on iki kez dönmesine karşın, Ay'ın yörünge düzlemi ile Dünya'nın yörünge düzlemi arasında beş derece kadar bir açı olması sonucu, Ay her defasında Güneş'in tam önünden geçmez ve dolayısıyla bu çakışma seyrek olarak oluşur. Bu yüzden, yılda iki ile beş arasında Güneş tutulması gözlemlenir. Bunlardan en çok ikisi tam tutulma olabilir. Güneş tutulması Dünya üzerinde dar bir koridor izler. Bu yüzden herhangi bir bölge için Güneş tutulması çok ender bir olaydır.

HİBRİT GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

Tutulmanın Dünya yüzeyinin bazı bölgelerinde tam, bazı bölgelerinde halkalı olarak gözlenmesi demektir. Hibrit tutulmalar ender olarak görülür.

SAAT KAÇTA TUTULMA OLACAK?

20 Nisan Perşembe günü gerçekleşecek olan Hibrit Güneş Tutulmasının saati 07:12 olarak belirlendi.

TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

Güney yarımkürede Ay, Güneş'i yaklaşık 76 saniye boyunca tamamen engelleyerek tam bir Güneş Tutulmasını izleme fırsatı oluşturacak.

Dünyanın dört bir yanındaki tutulma meraklıları, benzersiz bir tam güneş tutulması gözlemlemek için Batı Avustralya, Timor Leste ve Batı Papua'ya seyahat ediyor.

Tutulma sadece Güney Yarımküre'de görülebilecek. Türkiye'den görülemeyecek olan tutulma online mecralardan izlenecek.

Güneş Tutulması Türkiye'den Görülecek mi?

3 Yorum

  1. Magnificent web site. Lots of helpful information here. I am sending it to some pals ans also sharing in delicious. And naturally, thank you in your effort!

  2. ✔ SЕNDING 0.7500 bitсоin. Get => https://telegra.ph/BTC-Transaction--732531-03-14?hs=294c3bf5a7e18d55e2264daf183b26d6& ✔ dedi ki:

    120xb1

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu