Gülşen'in Tutuklanması ile Alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklama Yaptı mı?

Gülşen'in Tutuklanması ile Alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklama Yaptı mı?... Geçtiğimiz gün konserde İmam Hatiplilere yönelik sözleri sonrasında gündem olan ve büyük tepkiler alan Gülşen tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. Olay tüm Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşerken Kemal Kılıçdaroğl Gülşen'in derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Birçok kişi tarafından takip edilen olayla alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir açıklama yapıp yapmadığı merak konusu oldu.

Konserinde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında adliyeye çıkarılan şarkıcı Gülşen, tutuklandı.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Gülşen hakkında TCK'nin 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatması ve kolluk görevlilerince mevcutlu şekilde getirilmesi talimatı üzerine harekete geçti.

Gözaltına alınan Gülşen, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi. Polis tarafından adliyeye getirilen Gülşen, otoparktan adliyeye giriş yaptı. Cumhuriyet savcısına ifade veren Gülşen, tutuklanması istemiyle hakimliğe sevk edildi.

HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA ALENEN TAHRİK SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Şüphelinin, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suça dair yasada yazılı cezanın üst haddi göz önüne alınarak tutuklanması talep edildi.

Gülşen, savcılık işlemlerinin ardından Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince, Gülşen'in "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI MI?

Konu ile alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın henüz bir açıklaması olmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu