En düşük memur maaşı ne kadar oldu? İşte memur maaşlarına yapılan zam!

En düşük memur maaşı ne kadar oldu? İşte memur maaşlarına yapılan zam!... Son günlerde en çok konuşulan konulardan olan memur zammı için Bakan Vedat Bilgin'den açıklama geldi. En düşük memur maaşını ve memur maaşlarına yapılan zam oranını açıklayan Vedat Bilgin zamdan tüm memurların yararlanacağını söyledi.

YÜZDE 42 ZAM!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yüzde 42'lik zamdan tüm kamu çalışanlarının yararlanacağını belirterek, bugün yapılan zamla birlikte en düşük memur maaşı 7 bin 500 TL olacağını söyledi. Bakan Bilgin, EYT için de tarih verdi.

Bakan Vedat Bilgin, "Yüzde 42'lik artış ciddi bir artıştır. Bu enflasyon şartları içerisinde çok yüksek değildir. Biz daha fazla vermek isterdik." dedi. 

Bugün yapılan zamla birlikte en düşük memur maaşı 7 bin 500 TL olacağı bilgisini de paylaşan Bakan Bilgin, "Devlet 90 milyar lira alacağından vazgeçti. Çalışanları için vazgeçti. Devlet elini taşın altına fazlasıyla koydu. Tüm kamu çalışanları bu artıştan (memur zammı) istifade edecek" şeklinde konuştu.

EK ZAM GELECEK Mİ?

Aralık ayında ne olacak' sorusunu da yanıtlayan Bakan Bilgin, "Aralık ayından itibaren enflasyonun inişe geçeceğini Türkiye’nin daha iyi yere geleceğini söyledi. Diyelim ki tersi olduğu çalışanlarımızı koruyacak ilave müdahaleler yapacağız" ifadelerini kullandı.

En düşük memur maaşı ne kadar oldu? İşte memur maaşlarına yapılan zam!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı

Başa dön tuşu